Välkommen till Innovatums science center

Innovatums science center är platsen för dig att upptäcka, uppleva och testa teknik. Vi har 4400 kvadratmeter* fulla av interaktiva stationer, kreativa lekplatser och fascinerande experiment.

På Innovatums science center finns möjlighet att vara aktiv, leka och prova på saker för hela familjen, men det finns också utrymme för den som vill gå runt och ta det lugnt och ta del av information och historia.

Välkommen med familjen, vännerna eller skolklassen!

Öppettider och priser ›Hitta hit ›
bilar

Förutom att ta del av vår utställning med stationer och experiment erbjuder vi extra aktiviteter på loven och vissa helger (se vårt kalendarium), samt möjlighet att boka barnkalas och visningar.

pedagogiska program äldre

Innovatums science center har ett omfattande skolutbud som riktar sig till elever och lärare i form av pedagogiska program, föreläsningar, fortbildningar och projekt.

Se vad som är på gång inom vår pedagogiska verksamhet ›

PÅ GÅNG PÅ INNOVATUMS SCIENCE CENTER

Hos oss är det alltid saker på gång! Tisdag-söndag kan du utforska utställningen mellan 11.00-16.00. På skolloven har vi fullspäckat med aktiviteter och under sommarsäsongen erbjuder vi flera olika saker att göra för hela familjen. Dessutom arrangerar vi speciella temadagar och helger under våren och hösten.

Kalendarium - Innovatums science center Visa alla ›

OM UTSTÄLLNINGEN

vid dator

Miljö och energi

I den främre delen av den stora hallen närmast entrén finns flera stationer och platser som fokuserar på hållbar energi och miljöpåverkan.

Där kan du bland annat ge ditt eget klimatlöfte eller handla i butiken där priserna anges i koldioxidutsläpp.

mjuk_lego

Bygg och konstruera

Andra populära aktiviteter i denna hall är att bygga med vårt stora mjuka lego, åka på våra ”sköldpaddor” eller konstruera kulbanor. Här finns även en mängd fikabord för dig som vill slå dig ner en stund och ladda batterierna.

Den stora hallen rymmer också en del kopplat till Trollhättans och Nohabs historia.

4d-frame

Kreativa rum

I anslutning till den stora hallen ligger tre rum; Ägget, Francis och Kaplan. I dessa har vi ibland personalledda aktiviteter.

kan-själv

För de minsta

I samarbete med Västarvet har vi nyligen tagit fram en avdelning för de allra minsta med roliga och kreativa aktiviteter anpassade för åldrarna 0-2.

Caleido

Interagera

I närheten ligger Caleido, där du kan spela interaktiva spel på en superstor skärm.

BUTIKEN

butiken

Vad vore ett science center utan en riktigt rolig butik att shoppa loss i innan hemgång? I vår butik hittar du allt ifrån kluriga 3D-pussel och coola armband till magisk lera och mekaniksatser. Här kan du även köpa smarta telefonladdare, intressanta böcker och förvaringsmöbler av återvunna material.

Butiken är öppen under våra ordinarie öppettider.

Tips! Har du årskort är det dessutom 10% rabatt på allt!

OMDÖMEN FRÅN VÅRA BESÖKARE

Läs innehållet på lättläst svenska

Läs mer

I vår utställning hittar du många roliga och spännande stationer och experiment som lär dig mer om naturvetenskap och teknik.
Du kan besöka oss tisdag-söndag mellan 11.00-16.00.
På skolloven och vissa helger erbjuder vi extra aktiviteter.

Våra aktiviteter hittar du i vårt kalendarium

Det finns också möjlighet att boka barnkalas hos oss.

Vi har många aktiviteter som riktar sig mot skolan. I form av pedagogiska program, föreläsningar, kurser för lärare och projekt.

Välkommen med familjen, vännerna eller skolklassen!