Aktivitetsdatument har passerat

Arbetslivsmuseernas dag 2020 – Uppskjutet till 2021

  • lördag 25 april 2020 - Datumet har passerat

AMD uppskjutet

Tyvärr måste vi flytta fram Arbetslivsmuseernas dag den 25 april i Skara. På grund av coronavirusets spridning kan vi inte genomföra dagen i år. Vi ser istället fram emot att arrangera dagen i Skara nästa vår, 2021.

Tills dess uppmuntrar vi alla som har möjlighet att besöka kulturarvsplatser utomhus för att på egen hand upptäcka vårt fantastiska industriella kulturarv i Västra Götaland!

 

Lyssna till en stadig tändkulemotor eller berättelser från en svunnen tid och träffa sanna entusiaster. Känn doften av tjära, hampa och lin. Välkommen till Arbetslivsmuseernas dag!

I Vilanhallen och på Vilans fritidsområde i Skara lördagen den 25 april anordnas den årliga Arbetslivsmuseernas dag. Här får du möta arbetslivsmuseer och andra industrihistoriska föreningar från hela Västra Götaland.

Se den stora mångfald av hantverk, maskiner och berättelser som finns på alla deras besöksmål. Ta del av berättelser om udda yrken, utdöda yrken och yrken med tradition – och lär dig om hur yrkeslivet förändrats över tid.

Åk med museitåg eller på en brandbil, slå rep, gå på skattjakt eller kanske gör du din egen ”kvarnsten” i lera.

Det blir aktiviteter och upplevelser för alla åldrar!

Läs mer om Arbetslivsmuseernas dag ›
Datum: 25 april
Tid: 11 - 16
Plats: Vilanhallen, Skara
Arrangör: NAV - industrihistoria och arbetslivsmuseer i Väst
Kostnad: Kostnadsfritt
nav-logga

Liknande aktiviteter

Visa alla aktiviteter ›