Automationsdagen – Industrins digitalisering

  • onsdag 21 november 2018

Snart är det dags för årets upplaga av Automationsdagen. En spännande
blandning av föreläsningar, demopass och som vanligt massor med interaktion med våra deltagare.

Automationsdagen är ett utmärkt tillfälle att odla beställarkompetensen, men också ett gyllene tillfälle att nätverka, dela erfarenheter och att knyta nya kontakter. Du träffar akademi, teknikföretag och inte minst kollegor från andra företag inom den tillverkande industrin.

COLLAGE Automationsdagen

PROGRAM

09:30 – 10:00 DROP IN MED KAFFE OCH MACKA

Välkommen till Produktionstekniskt centrum i byggnad 73 på Innovatumområdet.

10:00 – 10:30 introduktion automationsdagen 2018!

Vi hälsar välkomna och presenterar dagens program. Björn Langbeck från Tillväxtverket inleder dagen med att berätta om utvecklingen inom Smart industri i Sverige.

10:00 – 12:00 SEMINARIER

Digitalisering ger oss en rad nya möjligheter till effektivisering genom nya arbetssätt. För att påbörja en digital transformation krävs att man verkar utifrån perspektiv kring såväl människa, teknik och organisation. Hur kommer digitalisering att påverka automationsområdet och möjligheterna att utveckla produktionen i din verksamhet?
Detta diskuteras och exemplifieras i föredrag om bl.a. flexibel och konfigurerbar automation, simuleringsteknik, kollaborativa robotar, smarta logistiklösningar, flexibla informationssystem.

Klicka på knappen för en detaljerad agenda!

12:00 – 12:30 LUNCH
12:30 – 15:00 MINGEL BLAND MONTRAR

Våra utställare demonstrerar digitala verktyg och flexibla automationslösningar. Vi får se olika lösningar såsom operatörsinformation, kollaborativa robotar, självgående vagnar, konfigurerbara tillverkningsceller och 3D-sensorer.

14:00 PAUS FÖR FIKA

VÅRA UTSTÄLLARE

Kontakt

Datum: 21 november
Tid: 09:30 - 15:00
Plats: Produktionstekniskt centrum, PTC
Kostnad: Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag: 16 november
Till anmälan! ›
Vägbeskrivning ›
AUTOMATIONSDAGEN ÄR ETT ERBJUDANDE FRÅN PTC:
PTC ny logo

Produktionstekniskt centrum, PTC är en samverkansarena för utveckling av tillverkningsmetoder och produktionsteknik. Arenan drivs gemensamt av huvudparterna Innovatum, Högskolan Väst, GKN Aerospace och Swerea IVF.

MEDARRANGÖR DETTA EVENT:
IUC Väst, Logotyp