Aktivitetsdatument har passerat

Automationsdagen – Lösningar för flexibel och innovativ produktion

  • onsdag 22 november 2017 - Datumet har passerat

Välkommen till årets upplaga av Automationsdagen. Som vanligt blir det en blandning av föreläsningar och demopass där du får se ny teknik ”in action”.

Du träffar akademi, teknikföretag och förstås kollegor från andra företag inom den tillverkande industrin. Odla din beställarkompetens och se ett gyllene tillfälle att nätverka och knyta nya kontakter.

I år är Automationsdagens förmiddag uppdelat i två spår med lite olika inriktning. Från lunch samlas vi alla kring gemensamma intressen inom digitalisering och industriautomation. Nedan läser du om innehåll och upplägg för dagen. I anmälan väljer du de delar du vill vara med på.

09:30 – 10:00 DROP IN FIKA OCH MINGEL

Gör dig tankad, laddad och klar för en intensiv dag! Väljer du att gå spår 1 börjar du din dag i SAAB Car Museum. För spår 2 välkomnar vi dig till receptionen vid Produktionstekniskt centrum i byggnad 73. Se vägbeskrivningar på länken bredvid

10:00 – 11:30 FÖRMIDDAGSPASSET – 2 spår – du väljer
Bo Svensson, Högskolan Väst, Bo berättade om arbetet med att bygga en Test och Demo miljö inom automation på Produktionstekniskt Centrum, och där man vill ha med företagen i olika projekt. Bo berättar om Miljö-FIA som är en projektansökan inom dessa områden som vi hoppas får godkänt inom kort.

1.  Flexibel och innovativ automation
v

Projektet Miljö-FIA har pågått i snart ett år . I projektet är kollaborativa robotar och automationslösningar som är omställbara eller konfigurerbara superintressanta. I detta pass träffar du föreläsare från Högskolan Väst, GKN Aerospace, SICK och Swerea IVF.

Mer info om innehållet på länken nedan!

Agenda! ›
2017-08-30_13h22_22

2. 3D-silver: Fullskalig digital modell av morgondagens fabrik

Detta spår leds av Combitech. Med modern teknik för 3D-scanning och optimering skapas fullskaliga modeller av förändringar i fabriken. Med verktygen kan projektledare snabbt och interaktivt generera förslag på layoutlösningar. Genom manikinsimulering och fullskaligt VR-interface kan man utvärdera arbetsergonomi och även besöka layouten virtuellt.

Detta pass ingår som en del i resultatspridning från projektet 3D-silver.

Agenda! ›
11:30 – 13:00 Ett inspirerande lunchpass

Vi förstärker lunchen med en valfri dessert i form av kortare demonstrationer av nytt och spännande kopplat till produktionsteknik och automation. Du väljer själv hur du vill delta i dessa. Lunchpasset blir också ett gött tillfälle att nätverka med kollegor och diskutera med våra utställare.

AutomationslinaBild2

1.  Tillämpad Industriell VR och AR

Högskolan Väst berättar om den uppdaterade Automationslinan som utvecklats med stöd av de nya visualiseringsverktygen inom AR (augmented reality) och VR (virtual reality). Gör ett besök på plats och ett i den virtuella världen!

3D-silver från Chalmer

2.  Layoututveckling baserad på data från både CAD och 3D-scanning.

Upplev i en interaktiv demo hur de planerade förändringarna i fabriken visualiseras i en AR/VR miljö. Hitta förbättringsområden och eventuella risker redan i planeringsfasen! Combitech/ 3D -silverprojektet håller denna aktivitet.

Miljö_FIA_Automationscell

3.  Flexibel automationscell i Miljö-FIA projektet

En automationscell är under uppbyggnad. På plats i den halvfärdiga cellen berättar GKN om konceptet för Pilotanläggningen. Du får också se simuleringar som beskriver den färdiga cellen.

13:00 – 15:30 DEMO kollaborativa robotar, flexibla automationslösningar med mera…

Här blir det ett späckat schema där vi i mindre grupper besöker stationer med olika innehåll. Flera utställare och mycket ny och spännande teknik utlovas. Bläddra bland bilderna nedan så kan du se och läsa om några exempel på vad vi visar och vilka du träffar.

15:30 – 15:45 VI SUMMERAR DAGEN

Vi ber om din feedback samt berättar om kommande aktiviteter, möjligheter och erbjudanden!

15:45 – 16:30 ÖPPET HUS

Diskutera med oss och våra utställare om det som intresserar dig mest!

Kontakt

Datum: 22 november
Tid: 10 - 15:30
Plats: SAAB Bilmuseum / Produktionstekniskt centrum PTC
Kostnad: Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag: 17 november

ANMÄLAN

Vi har fullt! ›Vägbeskrivning ›
Läs om och se filmen från Automationsdagen 2016 ›
AUTOMATIONSDAGEN ÄR ETT ERBJUDANDE FRÅN PTC:
Huvudparter PTC

Produktionstekniskt centrum, PTC är en samverkansarena för utveckling av tillverkningsmetoder och produktionsteknik. Arenan drivs gemensamt av huvudparterna Innovatum, Högskolan Väst, GKN Aerospace och Swerea IVF.

ARRANGÖRER VID DETTA EVENT:
innovatumlogotyp
HV_web
PWR_Partners2015_1
IUC Väst, Logotyp

Liknande aktiviteter

Visa alla aktiviteter ›