Aktivitetsdatument har passerat

Fyra Trollhättebor i Konsthallen

  • lördag 8 oktober 2016 – söndag 18 december 2016 - Datumet har passerat

Ida Mellgrens fanor, Annie Walléns foton, Carl Wallströms målningar och historien om Oscar Olsson och hans glassfabrik skapar tillsammans en unik utställning om Trollhättan.

Ida Mellgren och Annie Wallén två självförsörjande kvinnor i en tid då det inte fanns så många yrken för kvinnor men båda var fotografer. Ida var även en konstnär som tillverkade sidenfanor till fackföreningar och godtemplarloger, vilka idag är unika och värdefulla konstverk. Annie Wallén fick förtroendeuppdraget att fotodokumentera kanalombyggnadsarbetet 1910 – 1916.

Carl Gustaf Wallström, en lågmäld konstnärssjäl som blev överingenjör vid Nya Trollhätte Kanalbolag. Som konstnär var han självlärd och produktiv, men trodde inte för ett ögonblick att någon skulle vilja köpa verken. Majoriteten av hans verk hamnade i stället hos familj, släkt och vänner.

Det är mer än 80 år sedan Oscar Olsson började tillverka glass, och mer än 50 år sedan han sålde sin glassfabrik. Historien om företaget Trollhätteglass och personen Oscar Olsson har sällan berättats, så nu ger vi honom och hans skapelse Trollhätteglass en plats i rampljuset.

Besök Konsthallen Trollhättans webbplats för aktuella utställningar ›
Logotype Konsthallen
Datum: 8 oktober – 18 december
Tid: Måndagar stängt
Tis - Sön kl 11-16
Ons kl 11-19
Plats: Konsthallen, Nohabgatan 11 b
Arrangör: Konsthallen
Kostnad: Fri entré
Fyra_trollhättebor_utställning

Alla visningar i Konsthallen är kostnadsfria

Kontakta oss gärna för gruppvisning.

Peter Hagsér
Verksamhetsansvarig
Konsthallen Trollhättan
peter.hagser@trollhattan.se
070 – 320 51 47

Visa alla aktiviteter ›