Aktivitetsdatument har passerat

Hana – Dansföreställning i Nohabs smedja

  • fredag 20 september 2019 – lördag 21 september 2019 - Datumet har passerat

Anemone-8-KOMP

I verket Hana, som betyder blomma på japanska, utforskas vår relation till den otämjda naturen. Blomman står för naturens förmåga att av sig själv förnyas, att i rytmisk växling breda ut sig, dra sig samman och åter breda ut sig. Dess arom är hypnotisk och kapabel att ändra sinnesstånd. Hana representerar nagare, vilket betyder flöde, de krafter som finns i mellanrummen, sfärer av utsidan och insidan. Blomkalken är en öppen hemlighet.

Hana är det avslutande verket i trilogin three bodies. Three bodies hänvisar till naturens cykliska förlopp och de tre kroppar eller faser som naturen genomgår i ett flöde av varaktighet. Den tredje kroppen medlar och förenar de andra två kropparna. Precis som dag och natt behöver skymning eller gryning. Koreografin är skapad i samarbete med Beniko, tidigare Maiko och Geisha i Kyoto, Japan, samt under vistelse på Centre Pompadour- laboratoire néoféministe, Château Lafoutte, Frankrike.

Butohdansaren och koreografen Frauke ( Caroline Lundblad ) har genom skolning i Sverige och Japan utvecklat en ”skandinavisk butoh”. Hennes utsökta och konsekventa verk skapas genom genreöverskridande samarbeten och gestaltas som komplicerade installationer i platsspecifika rum. Frauke har utvecklat en persona med estetiskt och koreografiskt egensinniga uttryck som förenar butohns kvaliteter med samtiden.

 

Köp biljetter här ›

Koreografi & dans: Frauke

Ljus: Emma-Kara Nilsson

Musik composed by: Josefin Runsteen

Mix: Anton Sundell

Kostym: Gerd Karlsson

Foto: Tadahiko Shimazu

Grafisk form: Petra Landström

Produktion: GoldDigger Productions

Längd ca 45 min

Med stöd av: Statens Kulturråd, Västra Götalandsregionen, Göteborgs stads kulturnämnd

Datum: 20 september – 21 september
Tid: kl. 19 - 19:45
Plats: Nohabs smedja
Arrangör: GoldDigger Productions
Anmälan: Köp biljetter här

Liknande aktiviteter

Visa alla aktiviteter ›