Aktivitetsdatument har passerat

PTC fyller 10 år!

  • onsdag 13 juni 2018 - Datumet har passerat

Den 13 juni firar vi att Produktionstekniskt centrum (PTC) fyller 10 år! Kom och besök våra labb, se våra utställningar och lyssna på vad vi åstadkommit under våra 10 år. Dessutom berättar vi om våra spännande satsningar framöver – detta vill du inte missa!

PROGRAM MORGON/ FÖRMIDDAG

09-10: ÖPPET HUS

Besök labben och våra montrar för att se vår verksamhet!

10.00: KAFFE OCH TÅRTA!
10.15: DET VAR EN GÅNG!

En återblick och summering av våra 10 år – vad har vi åstadkommit hittills?

10.50: VI BLICKAR FRAMÅT!

Presentation av vår verksamhet och våra planer och ambitioner framåt!

12-13: LUNCH

Med gemensam lunch i PTC kommer Du i bästa stämning lagom till eftermiddagens seminariepass!

Datum: 13 juni
Tid: 09:00 - 16:00
Plats: PTC
Byggnad 73
Nohabgatan 18 A Trollhättan
Kostnad: Kostnadsfritt

ANMÄLAN

Anmälan har nu stängt. Om du ändå vill vara med - kontakta Peter Berg, Innovatum på 076-9488393 eller Linn Blakstvedt, HV på 073-3975134 ›
Huvudparter PTC

Produktionstekniskt centrum, PTC är en samverkansarena för utveckling av tillverkningsmetoder och produktionsteknik. Arenan drivs gemensamt av huvudparterna Innovatum, Högskolan Väst, GKN Aerospace och Swerea IVF.

PROGRAM EFTERMIDDAG

Under eftermiddagen kan du välja att delta vid något av våra 3 seminarier. Vi räknar med en gemensam paus för fika, mingel och nätverkande under eftermiddagen. Självklart är det också öppet hus i verkstaden!

Vi jobbar med att färdigställa innehållet och agendor för seminarepassen mer i detalj. De grova dagen nedan!

13-16: PARALLELLA SEMINARIER
Additiv tillverkning-1368

1.  Additiv tillverkning – 3D-Print

Med en stor framtida potential växer detta område snabbt. I världen och här hos oss på PTC. Inriktningen vid PTC fokuserar forskning- och utveckling för tillämpningar i metalliska material, men detta seminarium ska även ge ett bredare perspektiv.

Agenda! ›
Besökare från Smart Innovation Norway pratar produktionsteknisk kompetensutveckling med Monika Hattinger från högskolan Väst. Bild: högskolan Väst

2. Framtidens kompetensförsörjning

Det vi lärt oss i skolan en gång räcker inte. Takten i utveckling och förändring är hög och vi måste söka sätt att ständigt fylla på med nya kunskaper och färdigheter.

Med seminariet hoppas vi kunna ge tips på hur man kan jobba med kompetensfrågor som kompetensinventering, kompetensplanering och kompetensutveckling. Självklart berättar vi parter i PTC om hur vi kan hjälpa till!

Agenda! ›
IMG_1833

3.  Flexibel och innovativ automation

Automation är glödhett och det är nödvändigt att hänga med i utvecklingen. ”Digitalisering”, ”Industri 4.0″, ”Big data” och ”AI ” är buzzwords vi hör dagligen och tolkar på olika sätt.

Seminariet reder i begreppsfloran och vi talar om smarta automationslösningar, om samverkan människa – maskin där säkerhetslösningarna är viktiga. Vi talar också om flexibla automationslösningar där vi enkelt och snabbt ställer om anläggningar vid förändrad produktion. Högskolan Väst kallar sitt koncept ”Plug & Produce”

Agenda! ›

Liknande aktiviteter

Visa alla aktiviteter ›