Aktivitetsdatument har passerat

Framtidsscenarier för sol, energisystem och samhälle

  • torsdag 17 oktober 2019 - Datumet har passerat

sol i vast avslutningskonf 100x625

Framtidens elnät, planering för 100% förnybar energi och lönsamhet i solceller – Innovatums solelprojekt Sol i Väst bjuder in till en inspirerande seminariedag om solens roll i energisystemet, där vi avslutar tre spännande år i projektet och blickar framåt – mot en förändrad elmarknad, ett hållbart energisystem och fortsatt arbete i Sol i Väst.

 

Ur programmet:

► Vilken plats har solen i ett 100% förnybart energisystem? Sara Grettve, analytiker på Energimyndigheten, presenterar olika scenarion och ger perspektiv på framtiden för solel i Sverige.

► Anders Mannikoff, Herrljunga Elektriska, inspirerar med bolagets innovativa arbete och pratar om förutsättningarna för att arbeta med en effekt- och energistrategi i det egna lokala elnätet.

► Erik Martinson från Svea Solar berättar om hur nära vi står att bygga lönsamma och hållbara solcellsanläggningar med enbart kommersiella krafter.

► Paneldebatt om Solens rimlighet i energisystemet – olika marknadsperspektiv på solel: Sara Grettve (Energimyndigheten), Aida Karimli (miljönämnden Västra Götalandsregionen), Anders Mannikoff (Herrljunga Elektriska) och Erik Martinson (Svea Solar) olika marknadsperspektiv på solel. Moderator: Karin Stenlund, Fyrbodals Kommunalförbund

 

Tid: 17 oktober kl 9-15

Plats: Folkets hus kulturhuset, Trollhättan

Länk till hela programmet och anmälan: https://magnetevent.se/Event/seminariedag-sol-i-vast-framtidsscenarier-for-sol-energisystem-och-samhalle-31974/

Datum: 17 oktober
Tid: 09:30-15:00
Plats: Folkets hus, kulturhuset, Trollhättan.
Arrangör: Innovatum
Anmälan: Läs mer och anmäl dig
Kostnad: Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag: 2 oktober
Visa alla aktiviteter ›