Om Escape Room

Innovatum Science Center är under dagtid 4.400 m2 av fascinerande tekniska och naturvetenskapliga experiment för den nyfikne att ta del av. På kvällstid släcker vi belysningen i utställningen och erbjuder våra besökare pulshöjande aktiviteter i vårt Escape Room - The Virus. Där gåtor och koder skall lösas och knäckas, alltmedan klockan tickar mot den obevekliga tidsfristen på 60 minuter...

Escape Room är ett äventyrsspel där du tillsammans med en grupp vänner eller kollegor blir inlåsta i ett rum. För att komma ut inom en viss tid måste ni använda lagarbete, logik, intuition och delar av rummet för att hitta ledtrådarna.

Vi har tagit vårt Escape Room - The virus - till nästa nivå genom att bygga det från grunden. Rummet är byggt runt en story, vilket har tillåtit oss att bygga dolda passager och spännande miljöer för dig att utforska.

Spelet börjar med en filmupplevelse som kommer att introducera dig till världen du är på väg till, innan kapplöpningen med tiden börjar!

The ???
Innovatums Escape Room

The ???

Den dödliga smittan sprider sig över världen och ni har 60 minuter på er att hitta ett botemedel och rädda mänskligheten från att utrotas.

people
6-12
Pers
alarm
90
Min
monetization_on
285
kr/pers
Vanliga frågor
Vad är ett escape room?

En gruppaktivitet som placerar ditt lag i ett tematiskt spelrum. Aktiviteten riktar sig både till företag och privatpersoner. Er uppgift är att upptäcka ledtrådar som kommer att leda er ut. Ni har 60 minuter på er att slutföra utmaningen.

Hur lång tid tar det?

Ett spel varar i 60 minuter, räkna dock besöket till ca 90 minuter.

Behöver jag vara förberedd?

Nej det behövs inte. Men om du gillar mysterier och i allmänhet har en nyfiken själ, då har du en god chans att klara utmaningen.

Hur är besöket upplagt?

Ni kommer till Innovatums science center och blir mottagna av vår personal. I och med att det är efter normala öppettider så är ytterdörrarna låsta. Eftersom det inte går att komma in i våra lokaler efter överenskommen tid så är det viktigt att hålla tiden. Inga telefoner är tillåtna i rummet. Efter spelet så samlas ni en liten stund för en kort summering.

Är det ett otäckt spel?

Vårt Escape Room är inte avsett att vara farligt eller fysiskt krävande. Vi är inte ett spökhus eller har skrämmande upplevelser. Det finns inga aktörer i våra spel som är avsedda att vara skrämmande men avsikten i spelet är att ni ska få en nervkittlande utmaning. Du kommer ha möjlighet att lämna rummet när du vill.

När kan jag boka?

Vi har en tid per kväll, onsdag-lördag 17.30.

Betalning

Ni betalar på plats, observera att endast kortbetalning är möjlig. Faktura är endast möjlig för företag.

Hur gammal ska vi vara?

16 år och uppåt.

Hur många ska vi vara?

Vi rekommenderar 6-12 st. Är ni fler, ta då kontakt med oss.

Lokalens tillgänglighet

Innovatums science center är inrymt i en stor gammal industrilokal. Lokalen har en stor bottenvåning som ligger i markplan. Vi har flertalet toaletter, vid ingången och i den inre delen av utställningen i närheten av vårt escape room. Vid båda platserna finns en rymlig, handikappanpassad WC.

Vinner vi nått pris?

Laget är en vinnare och får tillfredsställelsen att ha löst spelet väl.

Parkering

Det finns gott om gratis parkeringsplatser på Innovatumområdet.

Bokningsregler

Alla våra bokningsbara tider hittar du i kalendern nedan. Tiderna finns tillgängliga i systemet ett år framåt och senast 7 dagar innan aktuellt datum kan du boka. Du kan korrigera antalet i din bokning fram till 2 dagar innan. Det antal deltagare som du har angett i bokningen är det du betalar för.

Kan ni inte komma? Då måste avbokning ske i bokningssystemet här på webbplatsen senast 7 dagar innan. Avbokas aktiviteten senare än 7 dagar innan debiteras hela avgiften.

Bokningsvillkor

VÄLJ DATUM OCH TID

Fram till 2 dagar före aktiviteten kan du korrigera antalet deltagare i din bokning sedan kommer din bokning att vara låst. Det är det antal som bokningen säger som du får betala för.

Hitta hit