Innovatum Science Center håller fortsatt tillfälligt stängt tills vidare med anledning av de nya råden från Folkhälsomyndigheten. Gäller samtliga verksamheter, inkl. Fredagskul, Barnkalas etc.

Läs mer här ›

Välkommen till
Innovatum Science Center!

Innovatum science center är platsen för dig att upptäcka, uppleva och testa teknik. Vi har 4200 kvadratmeter fulla av interaktiva stationer, kreativa lekplatser och fascinerande experiment!

På Innovatum science center finns möjlighet att vara aktiv, leka och prova på saker för hela familjen, men det finns också utrymme för den som vill gå runt och ta det lugnt och ta del av information och historia.

Välkommen med familjen, vännerna eller skolklassen!

Om utställningarna

Två barn tittar på dataskärm

Miljö och energi

I den främre delen av den stora hallen närmast entrén finns flera stationer och platser som fokuserar på hållbar energi och miljöpåverkan.

Där kan du bland annat ge ditt eget klimatlöfte eller handla i butiken där priserna anges i koldioxidutsläpp.

mjuk_lego

Bygg och konstruera

Andra populära aktiviteter i denna hall är att bygga med vårt stora mjuka lego, åka på våra ”sköldpaddor” eller konstruera kulbanor. Här finns även en mängd fikabord för dig som vill slå dig ner en stund och ladda batterierna.

Den stora hallen rymmer också en del kopplat till Trollhättans och Nohabs historia.

4d-frame

Kreativa rum

I anslutning till den stora hallen ligger tre rum; Ägget, Francis och Kaplan. I dessa har vi ibland personalledda aktiviteter.

kan-själv

För de minsta

När du går längre in i lokalen passerar du vår avdelning för de minsta – Departementet! Här kan de små krypa och fascineras av textur, färg och form, och inte minst gömma sig i en koja!

Precis i närheten till Departementet hittar du även vår avdelning för Stor-legobygge.

Caleido

Interagera

I närheten ligger Caleido, där du kan spela interaktiva spel på en superstor skärm. Genom att kombinera olikfärgade kuddar kan du exempelvis få fram olika figurer. Kan du bygga ihop en drake som sprutar eld? Du kan också testa om du kommer igenom vår framtidsdörr.

Butiken

Vår butik

Vad vore ett science center utan en riktigt rolig butik att shoppa loss i innan hemgång? I vår butik hittar du allt ifrån kluriga 3D-pussel och coola armband till magisk lera och mekaniksatser. Här kan du även köpa smarta telefonladdare, intressanta böcker och förvaringsmöbler av återvunna material.

Butiken är öppen under våra ordinarie öppettider.

Tips! Har du årskort är det dessutom 10% rabatt på allt!

Omdömen från våra besökare

Läs innehållet på lättläst svenska

Läs mer

I vår utställning hittar du många roliga och spännande stationer och experiment som lär dig mer om naturvetenskap och teknik.
Du kan besöka oss tisdag-torsdag mellan 11:00-14:00 och fredag-söndag 11:00-16:00
På skolloven och vissa helger erbjuder vi extra aktiviteter.

Våra aktiviteter hittar du i vårt kalendarium

Det finns också möjlighet att boka barnkalas hos oss.

Vi har många aktiviteter som riktar sig mot skolan. I form av pedagogiska program, föreläsningar, kurser för lärare och projekt.

Välkommen med familjen, vännerna eller skolklassen!