Välkommen till Innovatums science center

Innovatums science center är platsen för dig att upptäcka, uppleva och testa teknik. Vi har 4400 kvadratmeter fulla av interaktiva stationer, kreativa lekplatser och fascinerande experiment.

På Innovatums science center finns möjlighet att vara aktiv, leka och prova på saker för hela familjen, men det finns också utrymme för den som vill gå runt och ta det lugnt och ta del av information och historia.

Välkommen med familjen, vännerna eller skolklassen!

Öppettider och priser ›Hitta hit ›
bilar

Förutom att ta del av vår utställning med stationer och experiment erbjuder vi extra aktiviteter på loven och vissa helger (se vårt kalendarium), samt möjlighet att boka barnkalas och visningar.

pedagogiska program äldre

Innovatums science center har ett omfattande skolutbud som riktar sig till elever och lärare i form av pedagogiska program, föreläsningar, fortbildningar och projekt.

Se vad som är på gång inom vår pedagogiska verksamhet ›

PÅ GÅNG PÅ INNOVATUMS SCIENCE CENTER

Hos oss är det alltid saker på gång! Tisdag-söndag kan du utforska utställningen mellan 11.00-16.00. På skolloven har vi fullspäckat med aktiviteter och under sommarsäsongen erbjuder vi flera olika saker att göra för hela familjen. Dessutom arrangerar vi speciella temadagar och helger under våren och hösten.

Inga aktiviteter för tillfället...

OM UTSTÄLLNINGEN

vid dator

Miljö och energi

I den främre delen av den stora hallen närmast entrén finns flera stationer och platser som fokuserar på hållbar energi och miljöpåverkan.

Testa till exempel hur vattennivån ändras om klimatförändringarna fortsätter, ge ditt eget klimatlöfte eller handla i butiken där priserna anges i koldioxidutsläpp.

mjuk_lego

Bygg och konstruera

Andra populära aktiviteter i denna hall är att bygga med vårt stora mjuka lego eller konstruera kulbanor. Här finns även en mängd fikabord för dig som vill slå dig ner en stund och ladda batterierna.

Den stora hallen rymmer också en del håll-och lekplatser kopplat till Trollhättans och Nohabs historia. Bygg en tågbana i Trollhättemiljö, titta på hur staden såg ut förut eller läs om några viktiga milstolpar.

4d-frame

Kreativa rum

I anslutning till den stora hallen ligger tre rum; Ägget, Francis och Kaplan. I dessa har vi ibland personalledda aktiviteter, eller så står de öppna för er själva att exempelvis bygga med 4D-frame eller vara kreativ med papper, sax och penna!

tittut

För de minsta

Vi har just byggt om vår avdelning för de allra minsta med en helt ny yta med roliga och kreativa aktiviteter anpassade för åldrarna 0-2.

Caleido

Interagera

I närheten ligger Caleido, där du kan spela interaktiva spel på en superstor skärm. Du kan också testa dina målvaktsfärdigheter i vårt fotbollsspel eller se om du kommer igenom vår framtidsdörr.

lyssna_prata

Experimentera

I experimentskeppet hittar du en mängd olika små experimentstationer för att testa och förstå fysikaliska fenomen  Det är också här du hittar både Blixt- och Laserrummet samt vår vattenleksavdelning Splash! där du kan leka med slussar. Här kan du även prova att åka på våra ”sköldpaddor”.

BUTIKEN

butiken

Vad vore ett science center utan en riktigt rolig butik att shoppa loss i innan hemgång? I vår butik hittar du allt ifrån kluriga 3D-pussel och coola armband till magisk lera och mekaniksatser. Här kan du även köpa smarta telefonladdare, intressanta böcker och förvaringsmöbler av återvunna material.

Butiken är öppen under våra ordinarie öppettider.

Tips! Har du årskort är det dessutom 10% rabatt på allt!

OMDÖMEN FRÅN VÅRA BESÖKARE