Biogas 2020 går mot final

  • 15 februari, 2018

  • Biogas2020

  • Projektarena

Just nu förbereds Skandinaviens Biogaskonferens 2018 i Fredrikstad, Norge. Under två dagar, 25-26 april, träffas aktörer från hela branschen för att tillsammans lyfta biogas i alla led. Konferensen kan ses som en ”grand finale” för Biogas 2020 – ett jätteprojekt där Innovatum är projektägare.

”Det är här biogasbranschen samlas”

Skandinaviens Biogaskonferens har blivit en knutpunkt för biogasbranschen. Här samlas aktörer från Norge, Sverige och Danmark, liksom övriga Europa.

Hösten 2016 hölls den första biogaskonferensen på Innovatumområdet i Trollhättan. Ett år senare var det dags för nummer två i danska Skive. Båda konferenserna blev succé på många sätt. Och så väntas det bli även nu i Norge.

– Vi räknar med ett stort antal besökare även denna gång. Vi vet att det kommer att ske en mängd utbyten av kunskap och erfarenheter, och att det blir ett gyllene tillfälle för marknadsföring och spridning av resultat från forskning och utveckling, säger Fredrik Grund från Innovatum som är projektledare för Biogas 2020.

Han får medhåll från en av deltagarna i projektet, Jacob Himmelstrup från Nærenergi AS:

– Det är här biogasbranschen samlas. Vi möter kunder, konkurrenter och partners. Det är ett mycket bra forum!

Föredrag, utställningar och studiebesök

Under konferensens första dag kan man lyssna på mer än 30 föredrag med ämnen från hela biogasens värdekedja. Det blir även en utställning utomhus med fordon och liknande, samt en stor mässdel inomhus.

Utöver detta arrangeras en match making-del där det finns möjlighet att träffa nya affärspartners, kunder och leverantörer.

– Det är ett smart sätt att utöka sitt nätverk och få nya kontakter, säger Pernille Knudsen från PBJ Miljø AS som deltog i match making-delen under konferensen i Danmark.

Under konferensens andra dag ordnas studiebesök till intressanta verksamheter, samt olika workshops.

Läs mer och anmäl dig hos Biogas 2020 ›
Biogas 2020 nya kontakter

– Det är här biogasbranschen samlas. Vi möter kunder, konkurrenter och partners. Det är ett mycket bra forum!, säger Jacob Himmelstrup från Nærenergi AS om konferenserna som anordnas inom Biogas 2020.

Fredrik Grund, projektledare Biogas2020

- Det blir ett gyllene tillfälle för marknadsföring och spridning av resultat från forskning och utveckling, säger Fredrik Grund från Innovatum som är projektledare för Biogas 2020, om slutkonferensen i april.

Ostfold-header
Interreg_ÖKS_logo