Digital@Idag

  • 3 september, 2020

  • Science Center

digitalt-a-idag-wide

2 oktober 2020: Välkommen till en dag med aktiviteter kring den digitala utvecklingen, dess utmaningar och möjligheter – Tillsammans med över 170 aktörer, aktiviteter runtom i landet; från Malmö i söder till Luleå i norr.

Skolklasserna får testa på blockprogrammering med micro:bit och göra ett par övningar där eleverna bland annat får tillverka en interaktiv namnskylt.

microbit
Planetariet står uppställt i Utopia, utanför sitter barn i en ring på en matta.

Vårt planetarium är uppe och våra besökare får ta en titt ut i rymden, resa mellan planeter, asteroider och månar, samt beskåda galaxer och nebulosor.

Under veckans Fredagskul får alla uppleva en virtuell tur på en berg-och-dal-bana eller simma med hajar och valar i havet – utan att bli blöt – med våra VR-glasögon.

VR-kalas2

Digital@Idag har initierats av Forum för Omställning, (FfO), Ingenjörsvetenskapsakademin (IVA), Landsorganisationen i Sverige LO, Myndigheten för digital förvaltning (DIGG), Sveriges kommuner och regioner (SKR) och Statens Servicecenter. Ambitionen med Digital@Idag är att bli en folkbildningsrörelse där alla som bor i Sverige upptäcker, visar och debatterar digitaliseringens möjligheter och utmaningar. [..] Digital@Idags aktörer engagerar sig genom att arrangera en eller flera aktiviteter, i egen regi eller tillsammans med andra. [..] Tillsammans skapar vi en temadag som inspirerar alla människor till att kunna och vilja vara med i den digitala utvecklingen.

Läs mer om dagens olika aktörer på orterna runt om i landet här.