Var med och heja fram vinnaren av Growfyrbodal

  • 25 november, 2019

  • Startup

Av nära 50 bidrag har nu 12 gått vidare i affärsidétävlingen Growfyrbodal. Under ett öppet finalevent i Trollhättan nu på torsdag koras årets vinnare. Varmt välkommen till en bubblande kväll!

Affärsidétävlingen som arrangeras av Innovatum Startup och Almi Väst har varit öppen för entreprenörsdrivna personer i Fyrbodal under cirka två månader.

Finalisterna pitchar på scen
Totalt har nära 50 bidrag skickats in. Av dessa har 12 bidrag från 5 olika kommuner gått vidare till finaldagen den 28 november. Personerna och teamen bakom idéerna får då pitcha för en tävlingsjury som väljer ut finalisterna. Senare samma kväll hålls ett öppet finalevent där det avslöjas vilka bidrag som går vidare och som kort därefter får pitcha för publik och finaljury.

– Alla som är nyfikna på entreprenörskap är varmt välkomna! Eventet är ett utmärkt tillfälle att inspireras och få en inblick i hur affärsidéer bedöms professionellt. Självklart blir det mingel också, säger Linn Blakstvedt från Almi Väst.

Flera välkända namn i finaljuryn
I finaljuryn ser vi Madelene Näslund som jobbar med entreprenörstävlingen Venture Cup,  Elisabet Gustavsson som bland annat drivit upp den prisbelönta reklambyrån Forsman & Bodenfors. Och Patrik Sjöstrand, Investment manager på Almi Invest.

– Juryns uppdrag blir att bedöma potentialen i affärsidéerna och teamen utifrån de tävlandes presentation på scenen. De kommer också bidra med värdefulla tips till de tävlande, säger Janni Umeland från Innovatum Startup.

För att de tävlande ska vara så förberedda som möjligt har en pitchträning arrangerats inför finaldagen.

Vinnaren får ta emot 20 000 kronor i prispengar och stöd att vidareutveckla idén. Det innebär bland annat en plats i Innovatum Startups inkubator.

Finaleventet Growfyrbodal

Som besökare under eventet får du: 

  • Se morgondagens entreprenörer pitcha på scen
  • Få inblick i hur affärsidéer bedöms professionellt
  • Lyssna till entreprenören Anders Kihlberg som delar med sig av sin resa
  • Enklare förtäring, dryck och nätverkande

Konferencier för kvällen är Vänersborgsentreprenören Roger Karlsson.

Läs mer och anmäl dig ›

Läs innehållet på lättläst svenska

Läs mer

Under ett  finalevent i Trollhättan nu på torsdag koras årets vinnare av affärsidétävlingen Growfyrbodal. Varmt välkommen till en bubblande kväll!