First Lego League 2018

  • 31 oktober, 2018

  • Science Center

fll-homepage

First Lego League 2018

I åtta veckor från 15 september har 1000 lag från Skandinavien arbetat med innovation, forskning, teknologi, design och programmering som avslutas med en turnering som firar allt som har upplevts och uppnåtts!

Lördagen den 10 november samlas totalt 11 lag på Innovatum Science Center för att tävla i regionfinalen i First Lego League. Årets lag kommer från Grästorp, Åmål, Munkedal och Trollhättan och består av ungdomar i åldrarna 12-16 år. Vinnande lag får en plats i den stora skandinaviska finalen i Oslo ett par veckor senare!

Årets uppdrag handlar om att laget ska identifiera ett fysiskt eller socialt problem som människor måste klara under långa rymdresor i vårt solsystem och föreslå en lösning. I uppdraget finns inget facitsvar, utan lagen kan arbeta fritt genom att använda sin uppfinningsrikedom och kreativitet och själv välja hur stor insats de skall lägga i projektet.

De ska tillsammans arbeta fram en plan för hur de ska marknadsföra sitt forskningsprojekt och jobba med tekniken för att programmera en robot som under tävlingsdagen på tid ska utföra olika poänggivande uppdrag.

Alla uppdragen bedöms av domare inom de olika områdena marknadsföring, teknik och forskning. Dessutom tittar domarna på hur samarbetet har gått inom laget. Alla poäng tillsammans med resultaten från robotmatcherna räknas samman och det vinnande laget får förutom äran också möjlighet att tävla i den Skandinaviska finalen som i år går av stapeln den 1-2 december i Oslo. Vinnande laget får en resecheck värd 30,000 kronor som är sponsrad av Skolverket.

Huvudsponsor för tävling på Innovatum är GKN Aerospace och domarna kommer från olika företag och verksamheter så som Combitech, Parker, Kunskapsförbundet Väst, Högskolan Väst, Engineeringpartner och GKN.

Öppningsceremonin sker den 10 november kl. 09:00 på Innovatum Science Center i Trollhättan.

För mer information kontakta: