Första spadtaget för unika bostäder på Innovatum

  • 24 september, 2018

  • Området

  • PEAB

Ett av Trollhättans mest spännande bostadsprojekt är nu igång på Innovatumområdet. Här ska Peab göra om gamla industrilokaler till toppmoderna lägenheter med över fyra meter i takhöjd.

På södra Innovatumområdet ligger den stora tegelbyggnaden som nu ska få en rejäl ansiktslyftning och kompletteras med tre nya huskroppar. Innanför väggarna har Nohab en gång i tiden tillverkat diesellok.

Om två år väntas allt stå klart för inflyttning i den blivande bostadsrättsföreningen Turbinen. En av dem som redan köpt en av de 69 lägenheterna, en tvåa på 55 kvadratmeter, är Erik Thiger, 34 år.

– Jag gillar verkligen stuket, med högt i tak och gammalt tegel. Det blir lite av en New York-känsla, säger Erik som annars trivs bäst i en ”lagom stor stad” som Trollhättan.

Omkring 20 procent av de som hittills köpt en lägenhet kommer från andra orter. Ett par är Gerd Adler och hennes man Thord, som i dag bor på en liten gård utanför Vara.

– För tre år sedan förändrades vårt liv när Thord blev sjuk. Efter det ville vi göra en omstart. Allt föll på plats när vi upptäckte det här projektet. Det blir så annorlunda och vackert. Jag som gillar att pyssla med växter kommer att trivas i orangeriet som ska byggas i anslutning till boendet. Och för Thord som älskar vatten och båtar passar det perfekt när kanalen och slussarna ligger alldeles intill, säger Gerd Adler.

Ett 80-tal köpare och intresserade hade samlats vid byggstartsceremonin. Gerd Adler var med och tog det symboliska första spadtaget tillsammans med en av sina blivande grannar och kommunstyrelsens ordförande Paul Åkerlund.

Som avslutning klev stadens egen revykung Bengt Jacobsson upp på scenen. Ackompanjerad av N3 Kulturskolan framförde han ett av sina gamla nummer från mitten av 1990-talet, då Nohabrevyn lockade storpublik till det då ganska ruffiga området.

Nu inleds en ny epok när en av Innovatumområdets allra sista orörda industribyggnader fräschas upp.

Spadtaget

Kommunstyrelsens ordförande Paul Åkerlund tog det symboliska spadtaget tillsammans med bostadsköparna Simon Isoaho och Gerd Adler.

Interiör

Visualiseringsbild på ett vardagsrum i den kommande brf Turbinen. Unika bostadsrätter med 4,50 i takhöjd, synligt tegel och stora fönsterpartier.

Skärmklipp

Erik Thiger trivs bra i Trollhättan och ser fram emot att flytta in i sin tvåa med högt i tak och gammalt tegel.

Gerd

Gerd och Thord Adler bor idag på en liten gård utanför Vara. När Thord blev sjuk för tre år sedan ville de göra en omstart och flyttar nu in i Brf Turbinen som passar dem båda.