Fortbildning i programmering för pedagoger i Trollhättan 2018–2019

  • 16 januari, 2019

  • Science Center

  • Skola

Välkommen, pedagoger, till Innovatum Science Center för fortbildning inom programmering! Fortbildningen ger en introduktion till programmering och praktiska workshops.

För vem?

Du som arbetar i årskurserna F-3, 4-6, eller fritids inom Trollhättan stad.

Varför?

Den digitala världen omger oss och är en del av vår vardag som alla behöver ha förståelse för och kunna ta ställning till som samhällsmedborgare. Genom att utmana och uppmuntra elever i datalogiskt tänkande utvecklar vi dessutom kompetenser för att lösa problem.

Vad?

Under första tillfället fick du en introduktion till ämnet programmering, en workshop i analog programmering samt en workshop med Bluebots.

Andra tillfället innehåller en introduktion till att arbeta med blockprogrammeringsspråket Scratch (scratch.mit.edu) samt möjlighet att se olika material och verktyg som kan vara till hjälp i din undervisning (Gäller Fritids och f-3). Arbetar du i årskurs 4-6 får du förutom Scratch en workshop för att komma igång med Microbit. (Läs mer på microbit.org).

Under senare delen av våren 2019 kommer det att erbjudas ytterligare ett tillfälle för erfarenhetsutbyte mellan pedagoger i Trollhättan stad. Detta anmäler du dig till här.
Fortbildningen i programmering hålls av pedagogerna på Innovatum Science Center och sker i grupper om 40-50 deltagare vid varje tillfälle.

Var?

På Innovatum Science Center  i Trollhättan.

När?

Torsdagar 9:00-11.30 eller 14.00-16.30. Ett tillfälle under höstterminen 2018 och ett tillfälle under vårterminen 2019.

Hur anmäler man sig till fortbildningen?

Din rektor anmäler dig och meddelar dig vilket datum du kommer att delta i fortbildningen.

scratch-3-0
microbit