Fortbildning i programmering för pedagoger i Trollhättan 2018–2019

  • 14 augusti, 2018

  • Skola

Välkommen, pedagoger, till Innovatum Science Center för fortbildning inom programmering! Fortbildningen ger en introduktion till programmering och praktiska workshops – inga förkunskaper krävs.

För vem?

Du som arbetar i årskurserna F-3, 4-6, eller fritids inom Trollhättan stad.

Varför?

Den digitala världen omger oss och är en del av vår vardag som alla behöver ha förståelse för och kunna ta ställning till som samhällsmedborgare. Genom att utmana och uppmuntra elever i datalogiskt tänkande utvecklar vi dessutom kompetenser för att lösa problem.

Vad?

Fortbildningens första tillfälle ger en introduktion till programmering samt praktiska workshops.

Under första tillfället får du en introduktion till ämnet programmering samt workshops i analog programmering och enklare robotar. Inga förkunskaper krävs. Andra tillfället innehåller övningar i blockprogrammering samt möjlighet att se olika material och verktyg som kan vara till hjälp i din undervisning.

Under senare delen av våren 2019 kommer det att erbjudas ytterligare ett tillfälle för erfarenhetsutbyte mellan pedagoger i Trollhättan stad.

Fortbildningen i programmering hålls av pedagogerna på Innovatum Science Center och sker i grupper om 40-50 deltagare vid varje tillfälle.

Var?

På Innovatum Science Center  i Trollhättan.

När?

Torsdagar 9:00-11.30 eller 14.00-16.30. Du väljer ett tillfälle under höstterminen 2018 och senare ett tillfälle under vårterminen 2019.

Under perioden 14 augusti till 21 september kan du anmäla dig till första tillfället. Anmälan till vårens träffar gör du efter årsskiftet.