Innovatum Startup stärker upp teamet med Frida Jägerbrand

  • 30 september, 2019

  • Startup

  • Startup

Frida Jägerbrand webb

Innovatum Startup förstärker teamet med en ny medarbetare i form av entreprenören Frida Jägerbrand. Frida har rekryterats som senior affärsutvecklare och kommer coacha antagna startup.   

Innovatum Startup stöttar personer och nystartade bolag med innovativa affärsidéer. Nu stärker de upp affärsteamet med entreprenören Frida Jägerbrand vars jobb blir att coacha och stötta några av de 33 bolag som är antagna till inkubatorn. Fridas kommer också ha särskilt fokus på att hitta nya lovande affärscase.

Frida har en bakgrund som entreprenör, affärsutvecklare och 2006 startade hon upp och Plughögskolan där hon också hade VD-posten under flera år. Under hennes tid som VD växte skolan från etablering på en ort till tolv och tillsammans med personalen ökade de omsättningen från tre till hundra miljoner. Frida har också flera egna bolagsengagemang. Hon har grundat bikinimärket Sukini och är bland annat delägare i teknikbolaget Atomize som hjälper hotellkedjor att prissätta smart med hjälp av AI.

– Jag har lärt mig massor och förstås gjort ett gäng misstag på vägen. Förhoppningsvis kommer de här erfarenheterna till stor nytta för startupbolagen, säger Frida.

Många av de bolag som utvecklas i inkubatorn är tidigt i behov av externt kapital. Här kommer Fridas investment erfarenheter väl till pass.

– Jag har genomlyst en rad bolag för potentiellt förvärv men också gjort egna investeringar. 2016 var jag med i första rundan när modevarumärket NA-KD tog in kapital.

Frida tillträdde sin nya roll i mitten av september och kommer jobba deltid parallellt med sina egna bolagsengagemang.

– Det ska bli jättekul att jobba tillsammans med Frida. Hon har ett starkt driv, stort hjärta och en väldigt spännande bakgrund. Jag är övertygad om att våra startups och vi som affärsteam kommer få stor nytta av hennes många kompetenser, säger Jesper Strömqvist, verksamhetschef på Innovatum Startup.

INNOVATUM STARTUP

Sedan 2003 har vi hjälpt fler än 140 startups att utvecklas, hitta kapital, skala upp och internationalisera. Nyfiken på våra startup? Följ Innovatum Startup på Facebook och Instagram för senaste nytt!

www.innovatum.se/startup

Läs innehållet på lättläst svenska

Läs mer

Innovatum Startup förstärker teamet med entreprenören Frida Jägerbrand. Frida har rekryterats som senior affärsutvecklare och kommer coacha antagna startup.