Högskolestudent hjälpte Åsle Tå med sociala medier

  • 4 maj, 2017

  • Kompetensväxling

  • Kulturarv och samhälle

Tack vare samarbete med utbildningar kan ideella kulturarvsföreningar få möjlighet till utveckling, något som blev verklighet för Åsle Tå förra året. Jennifer Fogelberg, turiststudent, kontaktade själv föreningen för ett samarbete och idag sitter hon i styrelsen.

Åsle Tå ligger utanför Falköping och har Sveriges största samling av backstugor. Jennifer Fogelberg från Falköping blev intresserad av platsen när hon pluggade Hållbar turismutveckling på Högskolan i Halmstad. När hon fick chansen att läsa några kulturkurser kontaktade hon föreningen för att se om de var intresserade av henne kunskaper.

̶  Jag brinner för kulturarv så det passade bra att göra något ihop med Åsle Tå. Jag tog bland annat fram en kommunikativ plattform till föreningen, något som blev väldigt bra, säger Jennifer.

Åsle Tå är nu, tack vare Jennifer, aktiva på både Facebook och Instagram, vilket enligt Anders Modig, ordförande i Åsle, Mularp Tiarps Hembygdsförening, tycker är väldigt kul.

Jennifer har många bra idéer och tankar om marknadsföring och vi i föreningen har lärt oss mycket. Vi har kunnat marknadsföra oss på ett helt nytt sätt, bland annat med evenemang på Facebook, säger Anders.

Åsle Tå

Vill arbeta med unga från bygden

Förutom sociala medier har Jennifer tagit plats i flera olika aktivitetsgrupper på Åsle Tå, och sedan några veckor tillbaka sitter hon även i styrelsen. Anders hoppas att Åsle Tås arbete med unga kan lyfta platsen som turistort.

– Vi vill arbeta tillsammans med fler unga från bygden och har idag fått in flera personer som anordnat aktiviteter, säger Anders.

Jennifer Fogelberg berättar att kunskapen om ideella föreningar är begränsad inom turistnäringen, vilket är väldigt synd.

– Åsle Tå skulle kunna utnyttjas så mycket mer och turistnäringen missar det tyvärr. Många föreningar har så mycket potential men föreningarna kanske inte har så mycket kunskap om turismutveckling och där skulle de behöva lite stöd. Jag kan verkligen se att Åsle Tå skulle vara en bra samarbetspartner för många, säger Jennifer.

Läs mer om kompetensväxlingsprojekt ›