Inkubatorföretaget Equilab tar in kapital på 3,5 miljoner

  • 28 juni, 2017

  • Inkubatorn

Equilab är företaget som utvecklar en träningsapp för ryttare. Företaget har tidigare fått utmärkelser som ”Årets pryl” och blivit tilldelade finansiering i Vinnovas program ”Innovativa Startups”. Nu har företaget tagit in 3,5 miljoner i kapital från Chalmers Venture samt affärsänglarna Ted Nelson och Erik Fischbeck. Kapital som gör det möjligt för företaget att lansera sin app i Europa, USA och Brasilien.

Det hela började för två år sedan när en av grundarna, Per Ericsson tröttnade på det inte fanns något bra träningsverktyg för ryttare som kunde hjälpa honom hålla reda på både sin egna träning men även sin hästs utveckling. Han utvecklade därför på fritiden en algoritm som kunde göra detta möjligt med hjälp av endast sensorerna i en mobil. Tillsammans med hästtränaren Claes Peterzén och entreprenören Adam Torkelsson bildade han sedan bolag kring detta på Innovatums inkubator. Detta var början på några intensiva månader med många iterationer som till slut resulterade appen Equilab.

Equilab är både ett av Innovatums inkubatorföretag och är kopplade till rymdinkubatorn ESA-BIC som Innovatum är en del av.

Lansering i Europa och USA

Precis som i Sverige är ridsporten enorm i andra delar av världen, men är ofta bortglömd trots att det är en av de tuffaste och största sporterna som finns. Och utövarna är oerhört dedikerade. I Sverige läggs 40 miljarder på ridsport varje år, men trots det har det länge saknats en träningsapp för ryttare.

Kapitalet som Equilab nu tagit in kommer att göra det möjligt att lansera appen utanför Sverige. Europa, USA och Brasilien är planen.

Equilab

Personerna bakom Equilab (från vänster) Per Ericsson, Therese von Hackwitz, Adam Torkelsson, Emil Rinaldo, Tim Johansson och Simon Bengtsson.

horserideraction phone

Grundarna till Equilab tröttnade på att det inte fanns någon bra träningsapp för ryttare.

Vill du driva och utveckla ditt företag i rätt sammanhang?