Innovatum Startup på Slush

  • 9 december, 2018

  • Startup

  • Startup

Bild webb

Den 4-5 december samlades 20 000 personer på Slush – en av världens största mötesplatser för startupbolag och investerare. Innovatum Startup var på plats med åtta bolag som under två dagar nätverkade och mötte investerare.

Under två fullspäckade dagar samlades företagsledare, investerare och startups från världens alla hörn under ett och samma tak för att inspireras, byta erfarenheter och framförallt – göra affärer.

Många positiva möten
Från Innovatum Startup fanns åtta bolag på plats –  Altpocket, Criterify, FlyPulse, Goozo, Never in line, Mooringo och Kaupa. Inför Slush användes ett matchmakingverktyg där startupbolagen bokade upp möten med investerare och intressanta personer för att skapa kontakter och attrahera kapital.  Möteskalendrarna var fullbokade och resultatet blev positivt.

– Vi hade flera spännande möten med både investerare och möjliga samarbeten. Slush gav grymma kontakter, säger Jonathan Svensson, medgrundare till kryptostartupen Altpocket.

– Vi fick en djupare förståelse för att investerare vill satsa på och tror på det vi gör, men att de helst ser att en kund först har testat innan de investerar, säger Gustaf Johansson, medgrundare till Criterify.

FlyPulse och rymdinkubatorn i rampljuset
På Slush fanns en egen monterplats med fokus på rymdstartups som antagits till ESA-BIC:s olika inkubatorer.

Innovatum Startup rymdinkubator fanns på plats tillsammans med drönarbolaget FlyPulse som fick stor uppmärksamhet.FlyPulse har utvecklat ett autonomt drönarsystem och är en del av rymdinkubatorn eftersom de är i behov av precis positioneringsdata för drönarna som flyger långa distanser utom räckhåll.

Resan genomfördes som en del av projektet Starcap som finansieras av Västra Götalandsregionen och Interreg Sverige-Norge.

ESA_stor

ESA BIC:s monter på Slush