Internationalisering presenterades i Fredrikstad

  • 24 juni, 2014

  • ACT

  • Internationalisering

Tretton företag från Fyrbodal och Østfold har genomfört affärsresor i Europa. Den 4 juni redovisade de sina erfarenheter i Fredrikstad.

Inom ramen för Interreg-projektet ”Business through network – Lend me some sugar” har Innovatum tillsammans med Fredrikstad kommune gjort en satsning på internationalisering inom kreativa näringar. Företag knutna till ACT på Innovatum och Hydrogenfabrikken i Fredrikstad har fått ansöka om att omvärldsbevaka för att sedan rapportera om sina erfarenheter.

Possunt, Swedur film, Feber Casting, A/D Union, Grafisk Design EU, Affekt Film, Gergils Trend Management, EM Studio, I Was Expecting Donuts, OMNI Produktion, Vakre Bryllup & Events och Custommaid var de företag som fick chansen att vidga sina vyer. Resorna har gått till Amsterdam, London, Cannes, Köpenhamn, Baqeira, Toscana, Paris, Bryssel och så vidare.

– Vi tror att det finns potential för skandinaviska kreatörer att etablera sig på den europeiska marknaden. Denna satsningen har handlat om att undersöka vilka affärsmöjligheter det finns och att ta hem kunskap, säger Lennart Walldén, projektledare.

Den 4 juni presenterade företagen sina resor, nyvunna kunskaper och kontakter. Samtliga har också lämnat in rapporter och efter sommaren kommer en sammanfattande digital och tryckt produkt så att fler kan ta del av materialet.