Introduktion till Additive Manufacturing del 3 – pulverbäddstekniker

  • 15 september, 2020

  • Produktionstekniskt centrum

I torsdags hölls det sista tillfället i Produktionstekniskt Centrum (PTC)’s webbinarieserie Introduktion till AM, då Tahira Raza från Högskolan Väst berättade mer om pulverbäddstekniker och hur de kan användas. Se videon från webbinariet!

Då intresset för webbinarieserien och AM har varit så stort planerar vi på PTC att genomföra en fortsättning på samma tema – håll utkik efter nästa inbjudan!

Vad är Additive Manufacturing (AM)?

AM bygger på att en fysisk komponent tillverkas lager på lager utifrån en 3D-modell (även kallat 3D-printing). Med additiv tillverkning läggs material där det behövs, istället för att ta bort material som i traditionell subtraktiv tillverkning. Fördelarna med AM är många, bland annat ger tekniken unika design- och materialmöjligheter, förkortar ledtider och minimerar materialåtgång vilket medför mindre kostnader och ökad hållbarhet.

Läs mer om Produktionstekniskt Centrum ›

Läs innehållet på lättläst svenska

Läs mer

I torsdags hölls det sista tillfället i Produktionstekniskt Centrum (PTC)’s webbinarieserie Introduktion till AM, då Högskolan Väst berättade mer om pulverbäddstekniker och hur de kan användas. Se videon från webbinariet nedan!

Videon förklarar vad pulverbäddstekniker är samt hur de kan användas.