Introduktion till Additive Manufacturing – se filmen från första tillfället!

  • 24 augusti, 2020

  • Produktionstekniskt centrum

Additive Manufacturing (AM) är en spännande tillverkningsteknik med många fördelar, och Produktionstekniskt Centrum håller just nu en webbinarieserie där de som inte tidigare arbetat med AM får chansen att lära sig mer om denna teknik. Se videon från första tillfället och passa på att anmäla dig till nästa webbinarium!

AM bygger på att en fysisk komponent tillverkas lager på lager utifrån en 3D-modell (även kallat 3D-printing). Med additiv tillverkning läggs material där det behövs, istället för att ta bort material som i traditionell subtraktiv tillverkning. Fördelarna med AM är många, bland annat ger tekniken unika design- och materialmöjligheter, förkortar ledtider och minimerar materialåtgång vilket medför mindre kostnader och ökad hållbarhet.

I torsdags genomfördes det första tillfället i PTC’s webbinarieserie där Jesper Vang från Swerim gav oss en introduktion och översikt av AM. Nästa tillfälle är den 3 september 13.00-13.30 då DED (metalldeponeringstekniker) presenteras av Procada.

Klicka här för att anmäla dig till webbinarieserien ›