Mooringo underlättar livet till sjöss – nu i Karibien

  • 9 april, 2019

  • Startup

Mobert-Mooringo

Startupbolaget Mooringo underlättar livet till sjöss genom att tillgängliggöra båtplatser som annars står tomma. Nu expanderar de utomlands. Först ut är Karibien.

– Vi har redan signat tre hamnar och fler är på gång inför kommande säsong. Jättekul! Säger Robert Mertens, VD och grundare av Mooringo.

Att arbeta med båtlivet i Karibien är attraktivt utifrån flera synvinklar. Här finns en rad exotiska destinationer som attraherar båtresenärer världen över och till skillnad från Sverige sträcker sig båtsäsongen över så gott som hela året, bortsett från vår sommar då de har orkansäsong.

– Den långa säsongen gör Karibien till en intressant marknad för oss på Mooringo. Dessutom är det väldigt enkelt att segla i Karibien, fortsätter Robert.

Fortsatt internationalisering planerad
Inom kort är planen att fortsätta den internationella expansionen. Nästa marknad på tur är Medelhavet.

– Kroatien har hälften av all charterbåt-verksamhet i världen. Hyr man båt på nya platser så vill man optimera sin upplevelse. Mooringo ett perfekt hjälpmedel för att göra det.

Mooringo har sitt säte i Trollhättan och har varit en del av Innovatum Startups inkubator sedan hösten 2018.

INNOVATUM STARTUP

Sedan 2003 har vi hjälpt fler än 140 startups att utvecklas, hitta kapital, skala upp och internationalisera. Har du också en nytänkande affärsidé som du vill ha hjälp att vidareutveckla? Sök till vårt inkubatorprogram för rätt förutsättningar till att snabbare gå från idé till framgång.

Nyfiken på våra startup? Följ Innovatum Startup på Facebook och Instagram för senaste nytt!

Läs innehållet på lättläst svenska

Läs mer

Startupbolaget Mooringo underlättar livet till sjöss genom att tillgängliggöra båtplatser som annars står tomma. Nu expanderar de utomlands. Först ut är Karibien.