Mooringo utvalda till Green Tech Challenge

  • 21 oktober, 2019

  • Startup

  • Startup

Robert Mertens - Mooringo

Startupbolaget Mooringo kartlägger båtlivet och skapar förutsättningar för att skärgården används på ett mer hållbart sätt. De har nu blivit utvalda att delta i hållbarhetsprogrammet Green Tech Challenge i Finland.

Mooringo har utvecklat en app och ett hamnsystem som likt AirBnB, omvandlar outnyttjade, tomma båtplatser till attraktiva, lönsamma besöksmål. Nyligen tog de nästa steg i sin affär och använder nu satellitdata för att samla data om kursens båtliv.

–  Juryn förstod att vår kartläggning av båtlivet är en livskraftig idé som kommer att göra stor skillnad för båtägare men också för myndigheters och företags planering av hållbar turism längs våra känsliga kuster, säger Robert Mertens, VD och grundare av Mooringo.

Bolag som bidrar till att minska utsläpp och miljöförstöring
Green Tech Challenge
har som vision att hjälpa företag som har en positiv inverkan på miljö och samhälle att hitta nätverk och finansiering för sin affärsidé. Bolagen som väljs ut måste bidra till att minska utsläpp och miljöförstöring. Dessutom måste idén kunna skala upp till att påverka många människor eller stora områden runt världen.

Under fyra dagar kommer Mooringos affärsidé genomlysas av experter och programmet avslutas med investeringspitchar.

– Det ska bli väldigt spännande att få tillträde till ett nätverk som delar vår ambition att skapa både ett hållbart företag och en hållbar miljöpåverkan. Vi söker precis sådana investerare för att snabbt kunna sjösätta vår idé som har stöd från ESA, Havs-och Vattenmyndigheten och Vinnova, säger Robert Mertens, VD och grundare av Mooringo.

Mooringo är del av rymdinkubatorn
Mooringo är en del av Innovatum Startups inkubator i Trollhättan sedan 2018. Under våren 2019 antogs de också till den nationella rymdinkubatorn ESA-BIC, som drivs av Innovatum Startup i Trollhättan tillsammans med Arctic Business Incubator i Luleå och Uppsala Innovatum Centre.

Mooringo_Satellite

INNOVATUM STARTUP

Sedan 2003 har vi hjälpt fler än 140 startups att utvecklas, hitta kapital, skala upp och internationalisera. Nyfiken på våra startup? Följ Innovatum Startup på Facebook och Instagram för senaste nytt!

Har du en nytänkande affärsidé som du vill vidareutveckla? Sök till vårt inkubatorprogram!

Läs innehållet på lättläst svenska

Läs mer

Mooringo kartlägger båtlivet och skapar förutsättningar för att skärgården används på ett mer hållbart sätt. De har nu blivit antagna till Green Tech Challenge i Finland.