Nu drar vi igång med pedagogiska program på Saab Car Museum

  • 25 januari, 2017

  • Saab Car Museum

  • Science Center

  • Skola

I ett treårigt utvecklingsprojekt har Saab Car Museum med hjälp av olika temautställningar och programaktiviteter testat att nå ut till fler besöksgrupper. Vi vill intressera fler människor att besöka oss.

Under våren 2017 kommer vårt fokus ligger på temat ”intresse för teknik” där vi erbjuder två helt nya workshops till skolelever.

– Tanken är att båda våra workshops ska vara till för elever i årskurs 8 till 9 samt gymnasiet. Det är kostnadsfritt och det kommer att kunna arrangera en guidad visning av museet, säger Håkan Malmsköld som är pedagog på Innovatum.

Framtidens självkörande bilar

Eleverna får först en inblick i hur våra fordon genom historien blivit mer och mer automatiserade och kunskap om hur styr – och reglertekniken fungerar som gjort detta möjligt.

Eleverna får därefter själva pröva att skriva ett program i mBlock(Scratch), som sedan testas för styrning av en mBot, en liten fordonsrobot utrustad med olika sensorer.

Fordonsdesign

Med hjälp av bilarna i museets samling ser vi hur fordonsdesignen förändrats under åren. Vi tittar på den senaste tekniken för att visualisera för att slutligen designa/skissa en detalj till en framtidsbil.

En workshop där vi försöker få svar på frågor som: Vad är design? Vad påverkar designen hos ett fordon? Hur kommer framtidas bilar att se ut?

självkörande bil

De två planerade programmen handlar om framtidens självkörande bilder och fordonsdesign.

Till Saab Car Museum ›

Nyfiken på innehållet? Kontakta

Intresserad av att boka? Kontakta