Nu lanserar vi en ny aktivitet – Escape Room

  • 13 februari, 2017

  • Området

  • Science Center

  • Startup

Innovatums science center är under dagtid fyllt av fascinerande tekniska och naturvetenskapliga experiment för den nyfikne att ta del av. På kvällstid släcker vi belysningen i utställningen och erbjuder våra besökare pulshöjande aktiviteter i vårt Escape Room – The Virus. Där gåtor och koder skall lösas och knäckas, allt medan klockan tickar mot den obevekliga tidsfristen på 60 minuter…

Smittsamt roligt äventyrsspel

Innovatums Escape Room är ett äventyrsspel där du tillsammans med en grupp vänner eller kollegor blir inlåsta i ett rum. För att komma ut inom en viss tid måste ni använda lagarbete, logik, intuition och delar av rummet för att hitta ledtrådarna.

– Vi har tagit vårt Escape Room – The Virus till nästa nivå genom att bygga det från grunden, säger Ulrika Ericsson som är eventansvarig på Innovatum. Rummet är byggt runt en story, vilket har tillåtit oss att bygga dolda passager och spännande miljöer för dig att utforska.

Påhittighet och samarbete belönas

En kombination av påhittighet och samarbete belönas. Detta spel kommer att sätta förmågor på prov och svetsa samman laget.

Spelet börjar med en filmupplevelse som kommer att introducera dig till världen du är på väg till, innan kapplöpningen med tiden börjar. Den dödliga smittan sprider sig över världen och ni har 60 minuter på er att hitta ett botemedel och rädda mänskligheten från att utrotas.

Mer om Innovatums Escape Room och hur du bokar ›
Escape room

Innovatums Escape Room är ett äventyrsspel där påhittighet och lagarbete belönas. På 60 minuter ska gruppen lösa uppgifter för att rädda världen från det smittsamma viruset. En smittsamt rolig upplevelse.

Filmen är producerad av studenterna Marcus Alfredsson, Therese Appelgren, Niclas Blom, Jonas Millgård, Mia Eklund Taavo och David Tecle som går programmet Digitala medier på Högskolan Väst.