Oh Deer! till Världsfestivalen i St. Louis!

  • 10 januari, 2017

  • Innovatum

  • Science Center

  • Skola

Fridaskolans lag Oh Deer! gjorde under hösten en strålande insats i både de regionala och skandinaviska tävlingarna i First Lego League. Deras resultat har lett till att de har kvalificerat sig till världsfestivalen i St. Louis i USA i april. Där kommer de att mäta sina kunskaper med de bästa i världen.

I fem år har Innovatum Science Center genomfört den internationella kunskaps- och tekniktävlingen First Lego League (FLL). Totalt har 64 lag, ca 700 deltagare, genomfört tävlingen.

FLL-uppdraget är tredelat och utmanar lagen i Forskning, Teknik och Marknadsföring. Dessutom ska lagen bygga och programmera en robot av Lego som ska samla poäng på en bana.

Årets Trollhätteupplaga vanns av laget ”Oh Deer!” från Fridaskolan i Trollhättan. I och med att de vann tävlingen i Trollhättan kvalificerade de sig till den Skandinaviska festivalen i Bodö, Norge. Där presterade de riktigt bra och kom bland annat på 5:te plats i robottävlingen samt att de tog 2:a pris i tekniktävlingen. Totalt medverkade 48 lag från Danmark, Norge, Sverige och Färöarna.

Denna strålande insats gjorde att de kvalificerade sig till Världsfestivalen i St. Louis, USA. den 26 – 29 april 2017! Världsfestivalen är precis vad det låter som. Lag från alla kontinenter träffas under Legos paraply för att utmanas, utvecklas, nätverka och ha kul.

Vi ser fram mot att få ta del av Oh Deers! äventyr i St. Louis.