Peab Bostad satsar på Innovatum

  • 6 december, 2017

  • Området

  • PEAB

Med sitt koncept Innovatum Living har Peab Bostad fått en möjlighet att förena historisk industrimark med nyproduktion av bostäder. De närmaste åren kommer 250 lägenheter att byggas i sex etapper på området Innovatum.

Peab Bostad var tidigt ute med att satsa på Innovatumområdet. Med närheten till centrala Trollhättan och en tilltalande utsikt över de övre slussarna och Åkerssjö, har intresset för bostäderna varit stora från dag ett, uppger Peab.

– Nu tar vi ytterligare ett steg i utvecklingen av området i samband med introduktionen av Innovatum Living. Denna gång tar vi delvis avstamp från de tidigare industribyggnaderna och har därmed fått möjligheten att erbjuda unika lägenheter som i vanliga fall inte går att återskapa i nyproduktion eller återfinns i mindre städer, säger Mikael Nilsen, projektledare på Peab Bostad.

Det Mikael Nilsen syftar på är Industribyggnad 79 som tidigare huserade verksamheten för verkstadsföretaget Nohab, grundat 1847. Byggnaden kommer att bevaras, men byggas om till fyra våningar och en påbyggnad av tre bostadstorn.

– Gemensamt för lägenheterna i de två första etapperna är att vi kan utnyttja de speciella förutsättningar en äldre industrifastighet skapar. Vi kan exempelvis erbjuda ett flertal lägenheter med en takhöjd på fyra meter och stora fönsterpartier med mycket ljusinsläpp. Med synliga tegelväggar i vissa lägenheter skapas en utpräglad internationell storstadskänsla som vi bedömer får en stor efterfrågan, säger Mikael Nilsen.

I början av nästa år är det dags för säljstart av Brf Turbinen med 69 lägenheter. De första illustrationerna avslöjar vilken atmosfär det går att skapa med en takhöjd på upp till fyra meter, synliga stålpelare och stora generösa glaspartier.

Inspirationsbild vardagsrum

På bilden: Vardagsrummet har en karakteristisk tegelvägg kombinerat med stora fönsterpartier och fyra meter upp till tak.

Illustration: Carbonwhite.

FAKTA INNOVATUMLIVING

Bostadsutvecklare: Peab Bostad
Arkitektbyrå: Contekton Arkitekter
Antal lägenheter: 250 i sex etapper
Produktionsperiod: 2018–2027
Tidigare produktion: Brf Scenografen, Fotografen 1 & 2
och Regissören, sammanlagt 128 bostadsrätter.

Intresseanmälan» ›