SmartUrine digitaliserar urinproven

  • 1 oktober, 2020

  • Startup

  • Startup

SmartUrine

Team SmartUrine består av Peidi Liu, Marouane Bousfiha, Pengzhi Zhou och Supakarn Ned Phatcharasophon.

Från manuell urinprovtagning till digitaliserad och automatiserad! Genom en ny typ av uppkopplat toalettsistinlägg vill startupbolaget SmartUrine förenkla urinmätningar och provtagningar inom sjukvården.

Med SmartUrines toalettsitsinlägg sker provtagningen automatiskt när patienten kissar och testsvaren skickas digitalt till sjuksköterskan eller läkaren. Målet? Att spara sjukvårdens resurser, ge patienten en bättre upplevelse och samtidigt öka testens tillförlitlighet och bidra till bättre hygien.

Manuella prov innebär en rad utmaningar
– Urinprov används flitigt inom sjukvården eftersom det ger en bra bild över människors hälsostatus. Dagens manuella urinprov är dock mycket tidskrävande och innebär en rad utmaningar för både sjukvården och patienten. Behovet av att förbättra proceduren är stort, säger medgrundaren och VD:n Peidi Liu, som själv är njurforskare och har undervisat i ett studentlaboratorium som hanterar urinprover.

SmartUrine toalettsitsinlägg

SmartUrine antogs till Innovatum Startup under hösten 2019 och teamet arbetar just nu för fullt med produktutveckling och kundvalidering. Teamet består av Peidi Liu, Marouane Bousfiha, Pengzhi Zhou och Supakarn Ned Phatcharasophon.

Läs mer om SmartUrine ›

Vill du också ha vårt affärsutvecklingsstöd?

Driver du en startup eller har du en nytänkande affärsidé som du är redo att satsa på? Vi ger dig rätt förutsättningar för att förverkliga din dröm. Hos oss får du skräddarsydd affärsrådgivning av erfarna entreprenörer. Just nu! Ansöker du till inkubatorprogrammet senast den 16 oktober har du chans att få 50 000 kronor för att testa affärsidén!

Läs innehållet på lättläst svenska

Läs mer

Genom en ny typ av uppkopplat toalettsistinlägg vill startupbolaget SmartUrine förenkla urinmätningar och provtagningar inom sjukvården.