Sökes: Innovativa lösningar inom hållbar energi

  • 19 november, 2018

  • Projektarena

Ökern Centrum webb

Økern Centrum blir ett nytt centrumområde i Oslo. Den 29 november arrangeras ett Living Lab-event som syftar till att hitta företag som kan leverera hållbara lösningar till projektet.

Ligger ditt företag i absolut framkant när det gäller hållbara energilösningar? Då kan Northern Connections vara något för er. Vid flera verkliga case, så kallade Living Labs, presenteras de bästa lösningarna. Vinnarna har chans att få riktigt spännande uppdrag.

Northern Connections är ett samarbete mellan åtta länder och regioner i norra Europa. Från Sverige medverkar Innovatum Projektarena och Business Region Göteborg som parter.

Just nu är projektet inne i sin mest intressanta fas. Det handlar om att bjuda in företag, kluster och innovationer som kan leverera hållbara energilösningar till verkliga case, så kallade Living Labs.

Det första av totalt åtta Living Lab-events ägde rum i danska Esbjerg den 7 november. Där var utmaningen framtagen av det danska energi- och telekomföretaget SE, Sydenergi, som vill hitta lösningar inom smarta hem, sensorteknologi och mer hållbart beteende.

Nästa Living Lab-event blir i Oslo den 29 november. Utmaningen är den här gången bred och gäller ett nytt, toppmodernt centrumområde – Økern Centrum – som ska byggas i Oslo. Uppdragsgivaren söker nu idéer och förslag inom en rad områden, med kravet att de ska vara hållbara, gärna high-tech och ligga i absolut framkant. Läs mer om Living Lab-eventet i Oslo här intill.

- Northern Connections är ett jättespännande projekt eftersom det ger uppdragsgivare möjligheten att träffa små, innovativa företag och lösningar som annars kan vara svåra att hitta. Vi på Innovatum Projektarena hjälper till att hitta rätt kompetens i vår region som kan matcha utmaningarna. Vår styrka är våra breda nätverk inom energi- och miljöområdet, säger Fredrik Grund, projektledare vid Innovatum Projektarena.

Just nu pågår förberedelserna för det Living Lab som kommer att arrangeras i Sverige senare i vår. Närmare bestämt i Göteborg, och med all sannolikhet i början av maj.

- Jag ser verkligen fram emot det Living Lab vi och BRG (Business Region Göteborg) tillsammans är med och arrangerar. Det är för tidigt att berätta exakt vilka utmaningar vi vill ha hjälp med, men jag kan avslöja att det gäller ett unikt byggprojekt där hållbarhet ska finnas med i alla led, avslutar Fredrik Grund.

Läs mer om Living Lab-eventet i Oslo 29 november. OBS! Sista anmälningsdatum är 22 november!

Living Lab Oslo 29 november ›

Är du intresserad av att vara med i Living Lab-eventet i Oslo 29 november, eller något av de kommande eventen inom Northern Connections? Hör av dig till Fredrik Grund eller Lillemor Lindberg:

Northern Connection

FÅ FLER FÖRETAG ATT DELTA I GRÄNSÖVERSKRIDANDE SAMARBETE FÖR INNOVATION

Innovationsstöd tillämpas huvudsakligen inom snäva geografiska områden. Vår strategi är att bygga en bro mellan privat och offentlig sektor inom gränsöverskridande innovationsstöd.