Stort intresse för unika bostäder på Innovatum

  • 29 januari, 2018

  • Området

  • PEAB

Det råder en stark framtidstro i Trollhättan och antalet invånare blir fler för varje år. Samma framtidstro gick det att känna under säljpremiären för Brf Turbinen. Närmare 450 personer kom till Innovatum för en närmare presentation av bostadsprojektet som blandar industrihistoria med toppmodern arkitektur.

Kön ringlade sig lång utanför Lilla Nova Arena och Peab Bostads projektledare Mikael Nilsen fick tumma lite på tiden innan alla hade hunnit få en plats. Efter den inledande presentationen var det dags för Anna Nilsson, kommunikatör på Trollhättans Stad att berätta mer om området och dess närhet till ett omfattande fritidsområde med plats för både skidspår, vandringsleder och badplats. Hon kunde också berätta att Trollhättan utsågs till Årets Studentstad 2014 och att kommunen rankas som en av de mest företagsvänliga av SKL, Sveriges Kommuner och Landsting.

– Vi har stolta visioner för Trollhättan. Fram till 2030 räknar vi med att dagens 57 000 invånare har växt till 70 000. Om vi ska nå det målet krävs det spännande och attraktiva bostadsprojekt som Brf Turbinen, framhöll Anna Nilsson.

Ett ökat intresse från storstaden

Från scenen deltog också Sofia Sandflo, mäklare på Svensk Fastighetsförmedling. Hon kunde precis som Anna Nilsson konstatera att de flesta pilar pekar åt rätt håll för Trollhättan.

– Bara under 2016 blev vi 600 fler invånare och av dem var ca 15 procent från Göteborg. I takt med att förbindelserna har förbättrats till Göteborg, så märker vi ett ökat intresse från storstaden och att vi numera ingår i den förstorade arbetsmarknadsregionen i och runt Göteborg, sa Sofia Sandflo som också kommenterade den uppmärksammade prisutvecklingen för bostadsrätter.

– För Trollhättans del kunde vi avläsa en avvaktande inställning under årets sista två månader i fjol. Efter årsskiftet har intresset tagit fart igen och det gäller inte minst för detta projekt.

Framtidstron i just Trollhättan och hos Peab Bostad går också att avläsa när det gäller kravet på antalet sålda lägenheter innan det är dags för byggstart.

– När vi får drygt 20 kontrakt sätter vi spaden i marken. Att vi för Brf Turbinen ger klartecken redan vid 30 procent beror på två saker. Dels har vi en bra erfarenhet från att bygga i Innovatumområdet med våra tidigare projekt Scenografen, Fotografen och Regissören. Dels att vi redan från början haft ett mycket stort intresse för Brf Turbinen, sa Staffan Lundqvist, regionchef för Peab Bostad och ställde frågan:

– Hur ofta finns det möjligheten att känna storsstadspuls i en mindre svensk stad? Och hur ofta får vi chansen att erbjuda unika lägenheter med en takhöjd på över fyra meter? De förutsättningarna finns nästan aldrig annars i samband med nyproduktion.

Brf Turbinen är den första etappen till säljstart med 69 lägenheter. Peab Bostad planerar för ytterligare fem etapper med totalt 250 lägenheter och en produktionsperiod från 2018 och tio år framåt.

Mer information om Brf Turbinen ›Magasin Innovatum Living ›
Brf Turbinen innergård

Innovatumområdet är unikt och så ska även de kommande lägenheterna upplevas. Byggnaden kommer att bevaras, men byggas om till fyra våningar och en påbyggnad av tre bostadstorn.

säljpremiär-turbinen

Brf Turbinen utgår från byggnad 79 och kompletteras med nybyggda delar för att skapa spännande kontraster mellan historia och framtid.

säljpremiär-turbinen2

Närmare 450 personer var på plats i Lilla Nova Arena för säljstarten av Brf Turbinen.