Svenska Mästerskapen i Speedcubing på Innovatum

  • 12 september, 2016

  • Science Center

Innovatum arrangerar tillsammans med Ingenjörsföretaget ÅF Svenska Mästerskapen i Rubik´s kub och liknande pussel. Efter att framgångsrikt arrangerat kubtävlingar i Trollhättan 2014 och 2015 får årets upplaga nu SM status. Tävlingen ingår också som en del i Trollhättans 100-års firande.

Speedcubing går ut på att lösa Rubik´s kub och liknande pussel på kortast möjliga tid. Totalt kommer det att tävlas i samtliga 18 officiella WCA* grenar (kubtyp och lösningssätt), inklusive varianter där kuben löses med ögonbindel, fötter samt med en hand. (*WCA = World Cube Association).

Ett fulltecknat och starkt startfält

Startfältet är starkt även i år med både världsrekordhållare samt guld- och silvermedaljörer från sommarens EM och förra årets VM i startlistan.

Tävlingen är fulltecknad med 100 anmälda men publik är varmt välkommen att fascineras av hur snabbt det kan gå att lösa en kub. Under båda dagarna finns också kunniga instruktörer på plats för att lära ut grunderna för de som ännu inte börjat tävla.

Lördag-söndag 15-16 oktober klockan 09.00 – 17.00 (ca) båda dagarna på Innovatums science center.  Ordinarie entré priser gäller under dessa dagar.

Prova själv

På plats under dagen finns erfarna kubister som hjälper nyfikna nybörjare att lösa kuben. Dessa workshops ingår i entrépriset och behöver ej föranmälas.

rubikskub

Tävlingen för alla ”speedcubers” arrangeras på Innovatums science center i Trollhättan mellan 15-16 oktober. Heja fram vinnare och passa på att lära dig några tricks själv. Det kommer även att demonstreras ”speedstacking”!

officiella-wca-grenar

SM avgörs i 18 officiella WCA grenar (kubtyp och lösningssätt)