Swedspot tar plats på 33-listan

  • 7 april, 2017

  • Startup

När Ny Teknik och Affärsvärlden listar Sveriges mest lovande teknikbolag på den historiska 33-listan tar vårt tidigare inkubatorbolag Swedspot en plats. Bolaget som utvecklar programvarulösningar för smarta fordon har dessutom fått sin första stora kund: Telenor.

Mellan 2008 och 2016 har totalt 190 bolag varit med på 33-listan, som alltså fyller tio år i år. Under åren har många 33-bolag vuxit och blivit världssuccéer. Bolag som Truecaller, Spotify och Izettle var tidigt med på listan.

Niclas Lindmark, VD på Swedspot är glad över utmärkelsen;

– Det alltid kul att få vara med på den listan där många bolag har blivit framgångsrika och supersuccéer.

Vägen till 33-listan började på Innovatums inkubator 2012. Tre Saabingenjörer och kollegor hade en idé om ett företag. Första mötet på Innovatum var samma dag som biltillverkaren gick i konkurs. Någon månad senare var bolaget på plats och gänget flyttade in i lokalerna på Innovatums inkubator. Idag har Swedspot vuxit och har 30 anställda och de planerar att anställa ytterligare 10 personer under året. Framför allt är det mjukvaruutvecklare som de söker men bolaget behöver också förstärkning inom sälj och projektledning.

– Det kändes tryggt att ha ett skyddsnät kring sig när man ska starta och driva bolag. Att få råd om hur man ska tänka kring affärsplan och affärsutveckling. Det var en bra startresa och en superbra skola, säger Niclas om tiden i Innovatums inkubator.

– Vi hade inte varit det bolag vi är idag om vi inte startat i inkubatorn. Idag är vi mer än ett tjänsteföretag, vi är ett produktföretag. Det blir en annan utveckling än att sälja människor och tid. Utan inkubatorn hade vi nog tagit den enkla säkra vägen och blivit mer av ett konsultbolag. Att det inte blev så är jag oerhört tacksam för idag. Vi fick modet att våga satsa och anställa och jobba mer strategiskt.

– Via inkubatorn fick vi också hjälp med att hitta rätt kontakter. Vi fick tips på en affärsutvecklare som vi började konsulta. Han gick senare in och blev delägare i bolaget.

– Det är också något speciellt med platsen, att sitta tillsammans med andra bolag som är i samma sits. Jag skulle gärna göra det igen, men med en annan idé säger Niclas och skrattar.

Vill du driva och utveckla ditt företag i rätt sammanhang?

Lars_andersson_swedspot

Lars Andersson, CTO på Swedspot var i Stockholm och mottog den fina utmärkelsen.

” Vi hade inte varit det bolag vi är idag
om vi inte startat i inkubatorn.”

SWEDSPOT

Gör: Programvarulösningar för smarta fordon.

Ort: Trollhättan.

Startår: 2012.

Anställda: 30.

Omsättning 2016: 29 Mkr.

Riskkapital: 0.

Huvudägare: Grundarna.

Verksam i inkubatorn: 2012-2015

swedspot.com ›