Tävlingen öppnade upp nya möjligheter

  • 10 oktober, 2019

  • Startup

  • Startup

Harpad_webb

Bland 50 tävlingsbidrag gick Josefin och Samuel från Ljungskile vidare till finalen av Growfyrbodal 2018. Deras affärsidé Harpad handlar om att förenkla för gitarrister som vill spela 12-strängad gitarr.

– Det finns en stor grupp gitarrister där ute som tycker om att spela 12-strängad gitarr men som inte vill köpa en på grund av att de är svårspelade eller dyra, säger medgrundare Samuel Fredén.

Harpad är ett unikt gitarrtillbehör som fästs på sexsträngade akustiska gitarrer och gör att de tillfälligt får tolv strängar. Trots att paret inte tog hem förstapriset ledde deltagandet till att Innovatum Startup fick upp ögonen för dem och de antogs senare till inkubatorn.

Vad har tävlingen betytt för er? 
– Att pitcha sin idé för andra var ett jättebra sätt att jobba med sin idé. Vi hade  ingen aning om vad deltagandet i denna tävling skulle kunna öppna upp för möjligheter för oss! Tack vare Innovatum Startup har vi på ett mer effektivt och målinriktat sätt lyckats ta fram en produkt som vi nu säljer, säger Samuel.

Radiointervju med Harpad: 
”Kärnfysiker hittade hemligheten att ge gitarren fler strängar” .
Harpad har också uppmärksammats i TV4 och en rad andra medier.

GROWFYRBODAL

Affärsidétävlingen är öppen fram till 1 november och vänder sig till privatpersoner och nystartade företag i Fyrbodals 14 kommuner. Förstapris är 20 000 kronor och stöd att vidareutveckla affärsidén. Mer information finns på www.growfyrbodal.se. Tävlingen arrangeras av Innovatum Startup och Almi Väst.

Läs innehållet på lättläst svenska

Läs mer

Josefin och Samuel från Ljungskile tävlande med affärsidén Harpad i Growfyrbodal 2018.