Upptäck regionens arbetslivsmuseer med ny karta

  • 7 april, 2017

  • Kulturarv och samhälle

NAV – industrihistoria och arbetslivsmuseer i Väst, släpper en ny karta över arbetslivsmuseer i Västra Götaland. Innovatum har medverkat som part genom sitt uppdrag att arbeta med industrisamhällets historia och kulturarv i Västra Götaland. Under våren finns kartan tillgänglig på alla turistbyråer i hela regionen.

Kartan, som i år innehåller 131 arbetslivsmuseer, har gjorts i många år och har blivit lite utav en tradition. Årets upplaga släpps och presenteras på NAV:s årsmöte som äger rum lördag den 8 april på Borås textilmuseum.

Bra guide till intressanta besöksmål

Under våren kommer kartan att distribueras och då går den att hämta gratis på våra arbetslivsmuseer eller regionens alla turistbyråer. Den finns även digitalt på NAV:s hemsida. Syftet med kartan är att synliggöra vårt gemensamma kulturarv och lyfta alla de arbetslivsmuseer som oftast inte syns i andra turistiska sammanhang.

̶  Kartan ger en tydlig överblick över regionens arbetslivsmuseer och blir en bra guide till intressanta besöksmål. Bland annat vår egen smedja här på Innovatumområdet, säger Henrik Olsson, historiker på Innovatum.

Ett arbetslivsmuseum är ett museum med syfte att bevara och gestalta en arbetsplats kulturhistoriska värden. NAV, som är en samarbetsorganisation där bland andra Innovatum ingår har ett uppdrag från Västra Götalandsregionen att stödja och utveckla dessa samt bildandet av nätverk och kontakter mellan medlemmarna.

karta_arbetslivsmuseer

Detta är den digitala NAV–kartan. Under våren kommer den tryckta varianten att kunna hämtas gratis på regionens arbetslivsmuseer eller turistbyråer.

Se kartan online ›