Vi har öppet för alla – ansvars- och omsorgsfullt!

  • 5 juni, 2020

  • Saab Car Museum

  • Science Center

Corona-pandemin ställer vårt samhälle, vårt liv inför många svåra utmaningar. Även Innovatum Science Center och Saab Car museum påverkas av de rådande omständigheterna, men arbetet fortsätter. Inte minst kring hur vi på olika sätt kan fortsätta att inspirera, väcka nyfikenhet och upptäckarglädje inom naturvetenskap och teknik.

lego-sanitizer

Inom våra besöksverksamheter, Science Center och Saab Car Museum, begränsar vi antalet besökare som vistas i våra lokaler samtidigt och använder oss av digitala verktyg för att uppmuntra till utforskande och lärande aktiviteter som kan utföras på egen hand.

Säkerheten för besökare och medarbetare är vår högsta prioritet därför har vi förstärkt städ/hygienrutiner och utbildat vår personal i gällande rutiner och rekommendationer. Vi anpassar även aktiviteterna under sommarlovet för att minska smittspridningsrisken.

Vi följer löpande myndigheternas rekommendationer.

Ordinarie öppettider gäller.

När besöksantalsgränsen är nådd skapas en väntelista för dagen, men vi kan inte garantera att det kommer att bli en ledig plats. Det går inte att förboka en plats i väntelistan utan det är först till kvarn på plats som gäller.

Till höstlovet vecka 44 kan du förköpa din biljett via Tickster och vi kommer att ha öppet tre separata pass varje dag (9-11.30, 12-14.30 samt 14.45-17.15). Biljetter till spökvandringen ingår inte i ordinarie entré-avgift och måste köpas separat via Tickster. Online-bokningen är nu öppen.

Vid frågor ring oss på 0520 – 28 94 00.

Vad betyder detta för ditt besök hos oss?

Vi känner oss trygga med att hålla öppet med de åtgärder vi har vidtagit. Vi har en stor yta på 4200 kvm där våra besökare kan upptäcka utan att trängas.

Begränsningen av antalet besökare kan innebära att du får vänta en stund på att bli insläppt. Om huset är fullt släpper vi in i samma takt som besökare går ut.

Vi uppmanar våra besökare att hålla det rekommenderade avståndet om två meter till varandra. Det kommuniceras bland annat genom tydliga markeringar som vi klistrat på golvet på platser där köer kan bildas.

Aktiviteter och barnkalas sker i lämplig omfattning för att minska smittspridningsrisken.

Våra grannar Nova Café håller öppet som vanligt på vardagarna, men har för tillfället stängt under helgerna. För mer information se deras hemsida.

Om ni känner symptom på sjukdom ber vi er att stanna hemma och så ses vi vid ett senare tillfälle.

Hjälp oss genom att…

Gilla, dela och kommentera

Under tiden som många inte kan besöka oss på Innovatum Science Center flyttar vi en del av verksamheten till våra digitala kanaler. Kolla in våra Fredagskul Online-filmer på Facebook,  Instagram och YouTube.

Vi blir superglada om du gillar, delar och kommenterar våra inlägg, så att fler kan bli inspirerade att experimentera hemma.

Handla i vår butik

Förgyll vardagen hemma genom roliga experiment, böcker, prylar och leksaker från vår butik. Eller varför inte köpa presenten till nästa barnkalas ditt barn är bjuden på? Butiken ligger nära entrén.

För mer information om coronaviruset se Folkhälsomyndighetens information om Covid-19 och myndigheternas samlade information på krisinformation.se. Information på andra språk: tellcorona.com