Wargön Innovation nominerat till hållbarhetspris

  • 22 juni, 2020

  • Projektarena

  • Wargön Innovation

Wargön Innovation textilsortering

I veckan blev Wargön Innovation nominerat till hållbarhetspriset Encouragement for Action i kategorin fashion tech.
– Jätteroligt och otroligt hedrande för oss att bli nominerade, säger Markus Danell, verksamhetsledare för Wargön Innovation.

Årets upplaga av Encouragement for Action ger 16 företag inom modeindustrin möjlighet att sprida sitt budskap och sin hållbarhetsfilosofi i en större kontext. Encouragement for Action startades 2018 av Stockholm Fashion District och har till syfte att lyfta utvecklingen inom hållbarhet, digitalisering och fashion tech. Vinnarna presenteras under en ceremoni i anslutning till Fashion Week Trade den 10 augusti i Stockholm.
– Det bekräftar att vårt arbete med att erbjuda en plattform för nya tekniker och stötta entreprenörer och bolag med hållbara materialinnovationer ligger rätt i tiden, säger Markus Danell, verksamhetsledare för Wargön Innovation.

Nominerat i kategorin fashion Tech

​Wargön Innovation nominerades inom kategorin fashion tech med motiveringen:

”För sitt arbete med att skapa ett nationellt textilcentrum för textilåtervinning i Sverige. Genom storskaliga system både för insamling och industriell sortering möjliggör WargoTex Development till att bättre ta tillvara och öka insamlingsgraden av uttjänta textiler.”

– Vi är en öppen utvecklingsarena som tillsammans med våra partners hittar nya perspektiv och lösningar för hela det textila flödet. I projektet WargoTex Development samverkar vi med många aktörer som vill utveckla nya marknader. Det kan handla om allt från att utveckla och effektivisera sortering för återbruk och redesign, till att framställa ny textilmassa eller utveckla teknologi för automatisk sortering, säger Susanne Eriksson, projektledare för WargoTex Development.

KONTAKTUPPGIFTER

Om projektet WargoTex Development


Projektägare: Wargön Innovation
Projekttid:  juni 2018 till december 2020 

Projektdeltagare: Wargön Innovation, Högskolan Väst, Science Park Borås/Re:textile, Berendsen Textil Service, Circle Economy, Björkåfrihet fd. Emmaus Björkå, Myrorna, Röda Korset, nationellt och lokalt, Texaid, Lindex, Varner, KappAhl, Forbo Flooring AB, Ragn-Sells AB, OP Teknik AB, Re:newcell, Sellhelp AB, TEKO, Vänersborgs kommun, Uddevalla Energi AB, Trollhättan Energi AB, Sörab, RISE IVF, The Loop Factory 

Finansiär: RE:Source och projektparter

Läs mer hos Wargön Innovation ›