Vi söker en projektledare

Är du en driven projektledare som vill göra skillnad i ett av våra många utvecklingsprojekt?

På Innovatums projektarena drivs kontinuerligt ett trettiotal utvecklingsprojekt. Utvecklingsprojekten syftar direkt till att stärka konkurrenskraften för näringslivet och resultaten är viktiga för utvecklingen i vår region. Ett av projekten är Test Site Sweden West som nu söker en driven projektledare. Projektet drivs av Innovatum AB i samverkan med Lindholmen Science Park AB.

Fordonsindustrin i Västra Götaland står inför stora utmaningar. Framför oss ser vi helt nya tekniska lösningar: autonoma fordon som räddar liv på våra vägar, kompakta miljövänliga distributionsfordon som ger ett komplement till tyngre transporter, elektrifierade fordon, nya kollektivtrafiksystem baserad på busståg, elektrifierade vägsträckor för tunga transporter mm.

För att realisera detta krävs mycket innovationsarbete, inkluderat demonstrationer och testning. Satsning på tester är en nyckelfråga för att ta steget från FoU till kommersialisering. Genom att skapa goda förutsättningar för att bygga upp och tillgängliggöra testanläggningar så öppnar vi upp för test och verifiering inom fler områden och för fler aktörer.

Arbetsbeskrivning

Dina huvudsakliga uppgifter som projektledare är att initiera och genomföra förstudier med syftet att kartlägga affärsmodell, innehåll, tidsplan och finansiering av ny eller vidareutvecklad testinfrastruktur i regionen. I tjänsten ingår också uppsökande verksamhet för att proaktivt föra dialog med regionens intressenter rörande behov och projekt. Du utvecklar systematiskt nya kontakter med relevanta aktörer för att bygga starka konsortier.

Du jobbar även med att initiera och rigga komplexa demonstrationsprojekt med många olika aktörer från alla triple-helix aktörsgrupper. Du upprättar och underhåller översikt av samtliga test och demoaktiviteter som sker inom området i regionen för att på så sätt ge möjlighet att öka samverkan mellan dessa. Du söker finansiering för större projekt som är externt finansierade (t ex från VINNOVA, Energimyndigheten och EU). Tjänsten innebär också traditionellt nätverkande i form av workshops, seminarier mm.

Vem är du?

Du har domänkunskap inom området fordonsrelaterad test och demo och har kompetens för att kunna agera proaktivt. Du har en akademisk examen och erfarenhet från fordonsindustrin. Du har projektledarerfarenhet. Du har goda kontakter och nätverk inom området.  

Du är driven och kan ta egna initiativ och trivs med att koordinera och kan hantera flera uppgifter samtidigt. Du är flexibel, noggrann och mycket kommunikativ och tycker om att strukturera och organisera.

På Innovatum arbetar vi noggrant och konsekvent med värderingsfrågor och kommer att värdera personliga egenskaper högt.

Omfattning

Tjänsten är heltid och kopplad till projektet Test Site Sweden West.

Tillträde omgående eller enligt överenskommelse.

Kontaktperson

Låter tjänsten intressant? Skicka då din ansökan till jobb@innovatum.se. Har du några frågor om tjänsten kan du alltid kontakta Stefan Svedhem.

Sök gärna snarast möjligt då rekrytering sker löpande, dock senast 31 augusti.

Vill du veta när vi rekryterar personal?

Håll då utkik på denna sida eller följ oss på LinkedIn där du kan följa vårt arbete och få information om när vi ska tillsätta ny personal.

Innovatum på Linkedin ›