Besöksmål på området

Innovatum är en plats där det händer en massa roliga och spännande saker. Här kan du besöka en rad intressanta platser och uppleva många roliga aktiviteter.

science center byggnaden

Innovatums science center

Ett hus fyllt av upptäckarglädje, aha-upplevelser och spännande experiment. Här kan du  vara aktiv, leka och prova på saker för hela familjen, men det finns också utrymme för den som vill gå runt och ta det lugnt och ta del av information och historia.

Mer om Innovatums science center ›
Escape room

Innovatum Escape Room – The virus

På Innovatum Science Center finns den nervkittlande upplevelsen The Virus, ett äventyrsspel där sällskap på 6-12 personer blir inlåsta i ett s.k. escape room och därefter har en begränsad tid på sig att lösa ett antal kluriga uppgifter för att kunna ta sig ut ur rummet innan tiden tar slut. Spelet kräver samarbete inom gruppen och att deltagarna använder sin list och sitt kritiska tänkande för att lösa de olika typerna av pussel, gåtor och ledtrådar som rummet tillhandahåller.

Mer om Innovatums Escape Room ›
Den första Saabbilen som byggdes och som visas på Saab Bilmuseum.

Saab Car Museum

Mer än femtio år av svensk bilhistoria under ett och samma tak. Här kan du se den första ur-Saaben som visades upp för allmänheten den 10 juni 1947, tillsammans med standard-, koncept- och rallybilar.

Besök Saab Car Museum:s webbplats ›
n3

N3 – en mötesplats för ung kultur

En plats för ung kultur där du kan förverkliga dina drömmar. Här finns replokaler, bild-, dans- och dramasalar, en så kallad black box, klubb scen, mediastudios med mera. Här kan du utveckla din kreativa förmåga och ditt skapande.

Till din hjälp har du N3:s kreativa coacher som kan stötta dig i att genomföra dina idéer, projekt och arrangemang.

Dessutom finns N3:s kulturbyrå som jobbar i förskolor, grund- och särskolan för att alla barn i Trollhättan ska få ta del av scenkonst, skolbio, kulturresor och författarbesök.

För mer information om N3, öppettider och utbud ›
Smederna arbetar i smedjan

NOHABs smedja

En helt unik miljö med ett starkt industriellt arv som har bevarats i det skick som smedjan var när det var tillverkning där. Idag har konstsmederna Inge Dahlgren och Ivan Dahlstrand Kamiyasu verkstad, galleri och kurser i smedjan.

Smedjan är öppen efter överenskommelse, kontakta receptionen på Innovatums science center för bokning, 0520-289 400.

Mer om smedjans historia ›
Matilda i arkivet

Trollhättans föreningsarkiv

Arkivet är öppet för alla som är intresserade av att ta del av exempelvis fotografier, protokoll och skrivelser från föreningar som varit verksamma i Trollhättan sedan 1800-talet.

Vi kan stoltsera med 400 hyllmeter material och det är självklart gratis att göra ett besök. Boka en tid hos vår arkivarie Patrik Alexandersson om du vill komma hit.

Läs mer om föreningsarkivet ›
konsthallen

Konsthallen Trollhättan

Erbjuder dig som besökare ett brett urval av lokal, nationell och internationell samtidskonst. Här kan du uppleva, reflektera och samtal om konst och samtidsfrågor.

Inträdet är fritt för alla och du kan också boka en visning eller besöka lunch- och kvällsvisningar som ges i varje utställning. För att se vilka utställningar som är aktuella gå gärna in på Konsthallen Trollhättans webbplats.

Besök Konsthallen Trollhättans webbplats ›
skate_webb

Skatepark

Ta med dig brädan till Innovatum och testa på en av Sveriges bästa skateparker inomhus. På cirka 700 kvadratmeter kan du köra street, curbs, bank och quarterpipes.

Trollhättans Skateboardförening har över 300 medlemmar och arrangerar både junior-, tjej- och gubbskate flera gånger i veckan.

Information om öppettider och priser ›
fallen

Fallen och Slussarna

Fall- och slussområdet i Trollhättan är ett uppskattat besöksmål och ett levande industriminne i världsklass. Området erbjuder en fantastisk natur och levande historia tillsammans med kanalsjöfart och vattenkraftproduktion.

Mer om fallen och slussarna ›

 

MER TURISTINFORMATON

Vill du veta mer om andra platser du kan besöka i anslutning till Innovatum, besök Visit Trollhättan Vänersborg Turistbyrå