Att göra på egen hand

Vi har 4 400 kvadratmeter fyllda av interaktiva utställningar. Du och dina elever kan på egen hand utforska våra utställningar och stanna till på den plats ni tycker mest om så länge ni har lust.

UPPTÄCK UTSTÄLLNINGEN

vid dator

Miljö och energi

I den främre delen av den stora hallen närmast entrén finns flera stationer och platser som fokuserar på hållbar energi och miljöpåverkan. Testa till exempel din kunskaper om FN´s 17 globala mål i våra interaktiva stationer.

mjuk_lego

Bygg och konstruera

Andra populära aktiviteter i denna hall är att bygga med vårt stora mjuka lego, konstruera kulbanor eller åka på våra ”sköldpaddor”. Här finns även en mängd fikabord för dig som vill slå dig ner en stund och ladda batterierna.

Den stora hallen rymmer också en del håll-och lekplatser kopplat till Trollhättans och Nohabs historia. Bygg en tågbana i Trollhättemiljö, titta på hur staden såg ut förut eller läs om några viktiga milstolpar.

4d-frame

Kreativa rum

I anslutning till den stora hallen ligger tre rum; Ägget, Francis och Kaplan. I dessa har vi bland annat pedagogledda aktiviteter, eller så står de öppna för er själva att exempelvis bygga med 4D-frame eller vara kreativ med papper, sax och penna!

tittut

För de minsta

När du går längre in i lokalen passerar du vår avdelning för de minsta – Departementet! Här kan de små krypa och fascineras av textur, färg och form, och inte minst gömma sig i en koja eller åka rutschbana.

Precis i närheten till Departementet hittar du även vår avdelning för Stor-legobygge.

Caleido

Interagera

I närheten ligger Caleido, där du kan spela interaktiva spel på en superstor skärm. Genom att kombinera olikfärgade kuddar kan du exempelvis få fram olika figurer. Kan du bygga ihop en drake som sprutar eld?  Du kan också testa dina målvaktsfärdigheter i vårt fotbollsspel eller se om du kommer igenom vår framtidsdörr.

splash3

Experimentera

I experimentskeppet hittar du en mängd olika små experimentstationer för att testa och förstå fysikaliska fenomen  Det är också här du hittar både Blixt- och Laserrummet samt vår vattenleksavdelning Splash! där du kan leka med slussar. Här kan du även prova att åka på våra ”sköldpaddor”.