Lärarfortbildning

Innovatum Science Center erbjuder lärarfortbildning för förskolepersonal och lärare år F-9.

Fortbildningarna har som syfte att ge inspiration till ett lustfyllt lärande, belysa ämnen som matematik, teknik och naturvetenskap samt underlätta lärarens roll med tips, idéer och kopplingar till aktuella läro- och kursplaner. Ett stort område vi fokuserar på just nu är digitala kompetenser och särskilt programmering.

I våra lärarfortbildningar ingår alltid interaktiva moment såväl som föreläsningar och diskussioner. Lärarfortbildning på Innovatum Science Center ger något för både kropp och sinne.

Du kan alltid kontakta oss om du har egna idéer och önskar skräddarsydda lärarfortbildningar.

Aktuellt utbud

prog

Programmering unplugged

Hur man kan arbeta med programmering utan dator, Ipad, robotar eller andra digitala hjälpmedel. Att träna det datalogiska tänkandet. (förskola till årskurs 6)

bluebot 2

Blue-bots och andra robotar

Hur man skapar meningsfulla och utmanande uppgifter. Blue-bots som verktyg att lära ut programmering samt att skapa ett lustfyllt lärande i andra ämnen. (förskola till årskurs 6)

alligator_wedo

Prova på material Wedo

Bygg din egen Legorobot och programmera den med enkel och bildbaserad blockprogrammering. (förskoleklass till årskurs 6)

EV3

Introduktion till materialet EV3 från Lego Mindstorm

Lös uppdrag med roboten genom att programmera med hjälp av Legos blockprogrammeringsspråk. (årskurs 4-9)

scetchup

Introduktion till Sketchup

Lär dig grunderna i detta tredimensionella ritprogram. Hur man kan använda programmet i undervisningen. (årskurs 4-9)
Läs mer om Sketch-up: sketchup.com

scratch

Introduktion till Scratch

Lär dig blockprogrammeringens grunder i Scratch för dator eller Ipad. Hur man skapar uppdrag för eleverna som utmanar deras kreativitet och problemlösningsförmåga. (förskoleklass till årskurs 9)
Läs mer om Scratch: scratch.mit.edu

microbit

Introduktion till Micro:bit

Prova på att programmera detta mikrokontrollkort med blockprogrammering. Micro:bits fördelar är att den kan användas i många olika åldrar, är relativt billig i inköp, inte kräver någon installation och kan programmeras med olika programmeringsspråk. (årskurs 4-9)
Läs mer om Micro-bits: microbit.org

Föreläsningar

Människa-maskin – samspel mellan teknikutveckling och samhällets förändring.

Mer om våra lärarfortbildningar

Våra workshops och föreläsningar kan alla kombineras efter behov eller preferens, varav mellan en-två timmar per workshop.

Vi genomför helst våra fortbildningar i våra lokaler i Trollhättan men kan också genomföra fortbildningar hos er. Kontakta oss gärna för diskussion om upplägg och pris.

Vill du själv välja datum?

I överenskommelse med oss kan du själv bestämma datum för denna lärarfortbildning. Välkommen med din förfrågan!