Öppettider och priser för skolan

Innovatum Science Center håller tillfälligt stängt t.o.m. 28 februari 2021 med anledning av de nya råden från Folkhälsomyndigheten.

Innovatum Science Center har öppet för skolklasser och bokade besök:
tisdag-torsdag 09:00-14:00 (tillfälliga öppettider hösten 2020)
fredag 09:00-16:00

Öppettider och priser för allmänhet ›

Priser för skolor med avtal

Ligger din skola inom Fyrbodalområdet? Då kan besöket för din klass vara kostnadsfritt och inkludera bussresa.

Skolavtal inom Fyrbodal

De kommunla skolorna i Trollhättan, Vänersborg, Uddevalla, Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda, Lysekil, Mellerud, Munkedal, Orust, Sotenäs, Strömstad, Tanum och Åmål har tecknat avtal med Innovatum Science Center.

Avtalen innebär att kommunen betalar en bestämd avgift varje år så att skolelever kostnadsfritt kan besöka oss och ta del av hela det pedagogiska utbudet. I vissa avtal ingår även lärarfortbildning. Flera friskolor har också skrivit avtal med oss.

Vill ni besöka oss utöver er busskvot kostar besöket med pedagogiskt program 95 kr/elev. Enbart besök 40 kr/elev.

Till hösten med startdatum 2019-08-16 så byter vi på Innovatum Science Center bussleverantör för era resor till och från oss.
För alla resor ni planerar in efter 2019-08-16 ska ni kontakta Sparlunds Buss & Taxi i Grästorp AB och boka buss. Ni ska boka via mail till frida@sparlundsbuss.se eller ringa Frida på tel. 0514- 301 53

Skolavtal utanför fyrbodal samt friskolor

Enligt avtalen med sju friskolor i Trollhättan och Vänersborg får många besöka Innovatum Science Center och ta del av hela det pedagogiska utbudet.

Vill du besöka oss bokar du först ditt besök genom vårt bokningssystem online. Du kan ringa tis–tors 09:00–14:00, fre 09:00-16:00 på telefon 0520–289 400.

Boka skolbesök här ›

De skolor som omfattas av avtal:

Montessoriskolan Trilobiten i Trollhättan
Vänersnäs Montessoriskola
Nya skolan i Trollhättan
Nya skolan i Lilla Edet
Fridagymnasiet i Vänersborg
Nordic International School

Priser för skolor utan avtal

Besök utställningen på egen hand: 60 kr/elev

Vi har 4 400 kvadratmeter fyllda av interaktiva utställningar. Du och dina elever kan på egen hand utforska våra utställningar och stanna till på den plats ni tycker mest om så länge ni har lust.

Pedagogledd aktivitet: 160 kr/elev

Vi har många pedagogiska program att välja mellan. Gemensamt för alla dessa är att du träffar en pedagog som tar hand om dig och dina elever. Vi rekommenderar att du inte väljer mer än ett program per besök, och att eleverna tillåts tid att utforska utställningen.

Våra pedagogiska program ›

Bakgrund

Västra Götalandsregionen beslutade 2006 att avsätta särskilda medel för att öka ungdomars intresse för naturvetenskap och teknik.

I samverkan med kommuner, näringsliv och högskolor vill regionen stödja insatser för att stimulera insatser för att fler ungdomar söker sig till tekniska och naturvetenskapliga utbildningar.

Ett science center ska inspirera till förnyelse inom det tekniska, naturvetenskapliga och matematiska områdets utbildningar och dessutom fungera som en kompetensutvecklingsresurs. Därför har Innovatums science center tecknat samarbetsavtal med kommunerna i Fyrbodal.

Avtalen är lite olika beroende på kommun och omfattar ett visst antal resor och dessutom ett antal fortbildningsdagar för förskolepersonal och lärare förskoleklass.

Läs innehållet på lättläst svenska

Läs mer

För skolan har vi öppet tisdag – torsdag 09:00-14:00 samt fredag 09:00-16:00 hela terminen.

De kommunla skolorna i Trollhättan, Vänersborg, Uddevalla, Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda, Lysekil, Mellerud, Munkedal, Orust, Sotenäs, Strömstad, Tanum och Åmål har avtal med oss.

Kommunen betalar en avgift varje år så att elever kan besöka oss kostnadsfritt.

Vill ni besöka oss utöver busskvoten kostar besöket med pedagogiskt program 95 kr/elev. Enbart besök 40 kr/elev.

Flera friskolor har också skrivit avtal med oss.

Vill du besöka oss bokar du först ditt besök genom vårt bokningssystem skolbokning.innovatum.se.

Du kan ringa tis–tors 09:00–14:00 och fre 09:00-16:00 på telefon 0520–289 400.