Pedagogiska program 4-6 år

Vi erbjuder ett antal olika program för förskolan. Gemensamt för dessa är att du träffar en pedagog som tar hand om dig och dina barn.

Tänk också på att Innovatum Science Centers utställningar är en fantastisk upplevelse för barnen att upptäcka. När du bokar se till att du har tid för detta också eller välj enbart ett utställningsbesök.

För att boka och se tillgänglighet besök vårt skolbokningssystem:

Skolbokning ›
pile-of-books
Bluebots

Bluebots – steg 1

Rutor, regler och robotar – en övning i programmering.

Nybörjare i programmering? I detta program får eleverna möta och diskutera begrepp som robotar och programmeringsspråk. Övningarna tränar eleverna i att hantera symboler samt ge och ta emot instruktioner. När eleverna mött programmeringens grundläggande principer får de möta de glada Blue-botarna. Dessa robotar ska programmeras att utföra olika uppdrag i staden.

Läs mer ›
alligator_wedo

WeDo: Känsliga djur

En övning i mekanik, programmering och sensoranvändning

Vi bygger och programmerar djur att reagera på olika sensorer. Kan du få lejonet att ryta, fågeln att flaxa och alligatorn att hugga?

Läs mer ›
wedoapa

WeDo: Robotdjur

En övning i mekanik och programmering

Vi bygger djur och annat i LEGO®. Vi får konstruktionerna att röra på sig med hjälp av en motor som vi programmerar.

Läs mer ›
Planetariet står uppställt i Utopia, utanför sitter barn i en ring på en matta.

Rymden – En introduktion

Vi gör en utblick ut i rymden och ser vad som finns att beskåda där; stjärnor och stjärnbilder, zodiaken, planeter och månar samt galaxer och nebulosor. Kanske ser du ett stjärnfall?

Läs mer ›
rymdett02

Rymden – Vårt solsystem

En hisnande resa, i vårt planetarium, med start från de yttersta planeterna i vårt solsystem. På vägen inåt mot solen tittar vi på planeter, dvärgplaneter och månar.

Läs mer ›
nattochdag-1400

Rymden – Natt och dag, vinter och sommar

Varför blir det mörkt när det är natt och ljust när det är dag? Hur räknar vi tid? I vårt planetarium kan vi se jordens, solens och månens rörelser i förhållande till varandra.

Läs mer ›
rakna-med-rut

Räkna med Rut

En interaktiv föreställning om matematik för förskolan

Barnen får träffa tvillingarna Sara och Leo som hjälper Rut att räkna. Med fantasins hjälp och pedagogen Rut får de stora dockorna Sara och Leo liv.

Läs mer ›
milo-1200x800

Milo – jakten på det osynliga

Trollet Milo är nyfiken på vad elektriska makapärer kan göra.

Några snurrar, andra spelar musik eller blåser luft. Det är spännande att undersöka dem. Elever och pedagoger experimenterar tillsammans med Milo för att utforska statisk elektricitet. Detta gör vi med hjälp av ballonger, papper och aluminiumburkar.

Läs mer ›
blås_kona

Utforska utställningen på egen hand

Vi har 4,400 kvadratmeter fyllda av interaktiva utställningar där du och din barngrupp på egen hand kan utforska våra utställningar och stanna till på de platser ni tycker mest om så länge ni har lust.

Läs mer ›
blue-glasses

Lära, Labba, Lösa – upptäck vårt laboratorium

Låt dina elever uppleva Innovatum Science Centers labb.

Tillsammans gör vi enkla naturvetenskapliga undersökningar med hjälp av labbutrustning som mätglas, e-kolvar och pipett. Eleverna lär sig om säkerhet och att hantera utrustningen på rätt sätt. Bland annat undersöks egenskaper hos lösningar och blandningar.

Läs mer ›