Pedagogiska program årskurs 1-3

Vi erbjuder ett antal olika program för skolans tidigare år. Gemensamt för dessa är att du träffar en pedagog som tar hand om dig och dina barn.

Tänk också på att Innovatum Science Centers utställningar är en fantastisk upplevelse för barnen att upptäcka. När du bokar se till att du har tid för detta också eller välj enbart ett utställningsbesök.

För att boka och se tillgänglighet besök vårt skolbokningssystem:

Skolbokning ›
pile-of-books
Bluebots

Bluebots – steg 1

Rutor, regler och robotar – en övning i programmering.

Nybörjare i programmering? I detta program får eleverna möta och diskutera begrepp som robotar och programmeringsspråk. Övningarna tränar eleverna i att hantera symboler samt ge och ta emot instruktioner. När eleverna mött programmeringens grundläggande principer får de möta de glada Blue-botarna. Dessa robotar ska programmeras att utföra olika uppdrag i staden.

Läs mer ›
wedoapa

WeDo: Robotdjur

En övning i mekanik och programmering

Vi bygger djur och annat i LEGO®. Vi får konstruktionerna att röra på sig med hjälp av en motor som vi programmerar.

Läs mer ›
alligator_wedo

WeDo: Känsliga djur

En övning i mekanik, programmering och sensoranvändning

Vi bygger och programmerar djur att reagera på olika sensorer. Kan du få lejonet att ryta, fågeln att flaxa och alligatorn att hugga?

Läs mer ›
Planetariet står uppställt i Utopia, utanför sitter barn i en ring på en matta.

Rymden – En introduktion

Vi gör en utblick ut i rymden och ser vad som finns att beskåda där; stjärnor och stjärnbilder, zodiaken, planeter och månar samt galaxer och nebulosor. Kanske ser du ett stjärnfall?

Läs mer ›
rymdett02

Rymden – Vårt solsystem

En hisnande resa, i vårt planetarium, med start från de yttersta planeterna i vårt solsystem. På vägen inåt mot solen tittar vi på planeter, dvärgplaneter och månar.

Läs mer ›
nattochdag-1400

Rymden – Natt och dag, vinter och sommar

Varför blir det mörkt när det är natt och ljust när det är dag? Hur räknar vi tid? I vårt planetarium kan vi se jordens, solens och månens rörelser i förhållande till varandra.

Läs mer ›
bollfabrik

Lilla bollfabriken

Kan man skapa en bild av ett gäng olikfärgade bollar och en ram? Ja, det kan man. Det gäller bara att samarbeta, organisera och fördela arbetsmomenten. Det är inte alldeles enkelt.

Läs mer ›
newtons-cradle

Newtonshow

Vem var egentligen Newton och vad är en fysikalisk lag? Detta tar vi reda på i Newtonshowen där eleverna får prova på många experiment kopplade till Newtons lagar.

Läs mer ›
elshow

Elshow

En föreställning med hög spänning där eleverna själva kan bli huvudpersonerna och känna hur det är att få 10,000-tals volt genom kroppen.

Läs mer ›
blue-glasses

Lära, Labba, Lösa – upptäck vårt laboratorium

Låt dina elever uppleva Innovatum Science Centers labb.

Tillsammans gör vi enkla naturvetenskapliga undersökningar med hjälp av labbutrustning som mätglas, e-kolvar och pipett. Eleverna lär sig om säkerhet och att hantera utrustningen på rätt sätt. Bland annat undersöks egenskaper hos lösningar och blandningar. Vi söker lösningen på problemet; hur gör man de bästa bubblorna?

Läs mer ›
blås_kona

Upptäck på egen hand

Vi har 4 400 kvadratmeter fyllda av interaktiva utställningar. Några är små, som Såpbubblekaren, och andra mycket stora, som Bollfabriken som upptar nästan en hel hall. Du och dina elever kan på egen hand utforska våra utställningar och stanna till på den plats ni tycker mest om så länge ni har lust.

Läs mer ›