Pedagogiska program gymnasiet/vuxna

Vi erbjuder ett antal olika program för elever som går på gymnasiet och vuxna. Gemensamt för dessa är att du träffar en pedagog som tar hand om dig och dina barn.

Tänk också på att Innovatum Science Centers utställningar är en fantastisk upplevelse för barnen att upptäcka. När du bokar se till att du har tid för detta också eller välj enbart ett utställningsbesök.

För att boka och se tillgänglighet besök vårt skolbokningssystem:

Skolbokning ›
pile-of-books
robotmatte-ny

EV3: Robotmatte

En övning i programmering och matte

En person är skadad och måste räddas omedelbart. Vi måste skicka in vår EV3-robot i det farliga området.

Läs mer ›
robotmatte-ny

EV3: Expedition Mars

Vår marsexpedition har stött på problem. Det är er uppgift att lösa dessa.

Till er hjälp har ni våra nya EV3-robotar, som ni får programmera och utrusta på lämpligt sätt. Det är bråttom för syret håller på att ta slut!

Läs mer ›
elshow

Elshow

En föreställning med hög spänning där eleverna själva kan bli huvudpersonerna och känna hur det är att få 10 000-tals volt genom kroppen.

Läs mer ›
newtons-cradle

Newtonshow

Vem var egentligen Newton och vad är en fysikalisk lag? Detta tar vi reda på i Newtonshowen där eleverna får prova på många experiment kopplade till Newtons lagar.

Läs mer ›
Planetariet står uppställt i Utopia, utanför sitter barn i en ring på en matta.

Rymden – En introduktion

Vi gör en utblick ut i rymden och ser vad som finns att beskåda där; stjärnor och stjärnbilder, zodiaken, planeter och månar samt galaxer och nebulosor. Kanske ser du ett stjärnfall?

Läs mer ›
rymdett02

Rymden – Vårt solsystem

En hisnande resa, i vårt planetarium, med start från de yttersta planeterna i vårt solsystem. På vägen inåt mot solen tittar vi på planeter, dvärgplaneter och månar.

Läs mer ›
nattochdag-1400

Rymden – Natt och dag, vinter och sommar

Varför blir det mörkt när det är natt och ljust när det är dag? Hur räknar vi tid? I vårt planetarium kan vi se jordens, solens och månens rörelser i förhållande till varandra.

Läs mer ›
fabriken

Bilderna som styr ditt liv

En föreläsning för att få unga att må bättre i mediesamhället. Varför känns det inte alltid bra att titta sig i spegeln på morgonen? Varför är alla man ser på tv är så vackra?

Läs mer ›
pedagogiska program äldre

Rita likt en arkitekt

I detta program introduceras du till de grundläggande verktygen i Sketchup och med dessa skapar du din egen byggnad. Du är arkitekt och byggare som formar världen!

Läs mer ›
blås_kona

Upptäck utställningen på egen hand

Vi har 4 400 kvadratmeter fyllda av interaktiva utställningar. Några är små, som Såpbubblekaren, och andra mycket stora, som Bollfabriken som upptar nästan en hel hall.

Du och dina elever kan på egen hand utforska våra utställningar och stanna till på den plats ni tycker mest om så länge ni har lust.

Läs mer ›