Starta och utveckla

På Innovatum arbetar vi för att bredda och stärka näringslivet i Västsverige. Hos oss kan du få hjälp med att sätta upp och driva ett utvecklingsprojekt. Kanske behöver du utveckla företaget, produkterna eller kanske en arbetsmetod?

Går du omkring och bär på en supersmart idé som du tror kommer att slå världen med häpnad? Då kan vi hjälpa dig. Vi kan stötta dig under dina första år som nyföretagare. Vi är en plats för smarta människor med smarta idéer kan man säga. Och världens bästa plats för framtidens bästa företag.

postit

Innovatums projektarena

Utvecklas tillsammans

Innovatum erbjuder näringslivet möjligheter att bedriva forskning och utvecklingsprojekt i samverkan med andra. För dig som företagare kan projekten leda till ökad konkurrenskraft i form utav nya bättre produkter, tillgång till nya marknader eller utveckling av arbetsmetoder. 

På Innovatums projektarena drivs samarbetsprojekt inom förnybar energi, hållbara transporter, hållbar produktion och kreativ näring. Projektarenan består både av fysiska resurser och av en stödjande organisation. Vi erbjuder vårt nätverk av kontakter och förmedlar kompetenser och finansiering.

Mer om vår projektarena ›
I köket på Inkubatorn

Innovatums inkubator

Driv och utveckla ditt företag

Driver du ett företag idag som har en nytänkande affärsidé med internationella förutsättningar? Funderar du på att släppa det gamla jobbet och testa den där grejen du alltid känt kommer slå stort? Eller har du en ny idé som du tror kan bli något alldeles maxat? Alla dessa varianter beskriver olika företag och personer verksamma i Innovatums inkubatorn idag.

En våning med kreativa företag, grannar med varandra, från folk som är gamla i gamet med många satsningar bakom sig till dem som driver företag för första gången.

Mer om vår inkubator ›
workshop

Nätverk

Vi tror verkligen på det här att arbeta tillsammans

Det är när människor träffas som det kan hända riktigt häftiga saker. Nya idéer föds, affärer skapas och lösningar på till synes omöjliga problem blir uppenbara. För att skapa förutsättningar för människor att träffas har vi en rad nätverk som vi jobbar med.

Det är tillsammans som vi lyckas och genom att dela med oss och inspirera varandra kan vi nå ännu bättre resultat.

Mer om våra nätverk ›
Breakfast time

ACT

En mötesplats för kreatörer

Driver du ett företag inom rörlig bild, media, design, marknadskommunikation, foto, dataspel, musikproduktion, webbutveckling eller i gränslandet däremellan? Vill du utveckla ditt företag, möta andra kreatörer och jobba i en kreativ miljö? Då har du kommit rätt.

ACT står för All Creators Together, och det är just vad satsningen handlar om, att samla kreatörer. ACT är Innovatums mötesplats för kreativa näringar. Kortfattat innebär det att ACT erbjuder kreativa lokaler, arrangerar kul och utvecklande aktiviteter och samlar sköna människor.

Mer om ACT ›

Produktionstekniskt centrum

5500 kvadratmeter stor mötesplats för forskare, utvecklare och studenter

Under ett och samma tak finns avancerad utrustning och allt som krävs för att driva framgångsrika utvecklingsprojekt för produktionsmetoder. Metoder som stärker konkurrenskraften hos teknikföretagen i vår region och gör att vi behåller industriproduktionen i Sverige. Här möts industri och akademi i unika samarbeten och spännande utvecklings- och forskningsprojekt.

Produktionstekniskt Centrum är öppet för alla små och stora företag, organisationer och individer. Hit kan du som företagare vända dig för att få mer effekt i ditt företags utvecklingsarbete. Här finns metoder för samverkan och en utrustningspark i världsklass.