Gnistan

år 8

Gnistan är en spännande möjlighet för lärare och elever att undersöka framtidens energiutmaningar och bidra med sina framtidstankar.

I projektet får eleverna ta del av verkliga utmaningar och presentera sina framtidsvisioner för intresserade mottagare. Dessutom tävlar klasserna om bästa bidrag, där fokus ligger både på processen och på slutresultatet.

Varje säsong har olika tema

Under 6 veckor arbetar eleverna med en utmaning: ”Designa din energismarta framtid”. Eleverna driver sina visioner framåt i mindre grupper. Som inspiration får eleverna också delta i workshops, föreläsningar och studiebesök på temat framtidens energi. Mentorer ifrån Unga Forskare finns med och stöttar med kunskap och mental coachning.

Gnistan är ett samarbetsprojekt mellan Innovatum Science Center i Trollhättan, Teknikens hus i Luleå, Tekniska museet i Stockholm samt Vattenhallen i Lund, Unga Forskare och Vattenfall med syftet att:

  • Eleverna ska utveckla sitt intresse inom naturvetenskap och teknik och vilja söka sig till naturvetenskapliga och tekniska utbildningar på gymnasiet.
  • Eleverna förstår sin egen roll i samhället och framtidens utmaningar och som leder till att de känner att de kan göra skillnad.
  • Elevernas ska bli berörda, få personlig utveckling och självförtroende, ett entreprenöriellt förhållningssätt och bli inspirerade till innovativa visioner.
Är du Intresserad? Kontakta
GNISTAN klassrum 284
dasda