COME ON AND DO

KOMMANDO – KOM AN DÅ

Teknikintresserad, smyckestokig, omvärldsintresserad, gemenskapstörstande eller bara sugen på att prova på något nytt? Är du en tjej som ska börja nian till hösten? Come on and do, 10-14 augusti på Innovatum är grejen för dig!

Under en hel vecka testar vi på en massa olika roliga saker, diskuterar smått och stort, skrattar och fikar. Vi håller till på Innovatum science center och gör ungefär en utflykt till någon annan plats om dagen. Vi äter tillsammans på Restaurang NOVA, du behöver inte kunna något innan och det kostar ingenting att delta.

Vi är superpeppade på denna teknikkreativa och gemenskapande vecka, hoppas vi ses!

WORKSHOPS

Nedan ser du de workshops som är spikade just nu!

Blinkande digibling
Tillsammans med Christine och Anders på Trollhättan Energi skapar vi digitalt bling som du kan kontrollera själv.

Kreativt CAD-ande
Edisa på Högskolan Väst hjälper er att rita era egna prylar i 3D-ritningsprogrammet CAD.

3D-printing
Vi besöker Anna och Agnieszka på Trollhättan Makerspace och där får ni skriva ut era egna CAD-prylar och upptäcka den fascinerade världen med 3D-printing.

Girlpower och tjejgrejer
Varför har vi egentligen en kurs för bara tjejer? Vi diskuterar förväntningar, normer och peppar varandra att göra det vi vill!

Garbage fashion
Under veckan guidar Kajsa er genom ett kreativt kaos och låter er skapa era egna kreationer av återvunnet material. Vi avslutar veckan med ett vernissage!

Varför en kurs för bara tjejer?

Andelen tjejer är betydligt lägre än killar på utbildningar med teknisk eller naturvetenskaplig inriktning. Vi är säkra på det trots detta finns ett teknikintresse hos många tjejer, men kanske kommer det inte alltid till uttryck. Denna vecka är en möjlighet att upptäcka sitt teknikintresse, få möjlighet att utveckla det tillsammans med likasinnade och få en fantastisk gemenskap på köpet.
I år fokuserar vi på kreativitet och skapande, våra möjligheter att ta kontroll över våra egna liv samt tar chansen att påverka vår framtid.

PRAKTISK INFO

Kostnad: Ingenting
Lunch: Ingår
Förkunskap: Ingen
Peppfaktor: Hög
Datum: 10-14 augusti
Plats: Innovatum, Åkerssjövägen 16, Trollhättan
Tid: 9.00 – 16.00
Anmälan: Senast 31 maj.
Besked: Då vi har begränsat antal deltagare återkommer vi efter den 31 maj till alla som anmält intresse och ger besked om vilka som kommit med.
Frågor? Maila till fokustjejer@innovatum.se

Information till målsmän ›